Τελευταία Νέα
Διεθνή

Του επέβαλαν πρόστιμο 1.500 δολαρίων γιατί έκανε surf με τον... πύθωνά του (Βίντεο)

Του επέβαλαν πρόστιμο 1.500 δολαρίων γιατί έκανε surf με τον... πύθωνά του (Βίντεο)
Ο ιδιοκτήτης του φιδιού Higor Fiuza εθεάθη αρκετές φορές να δαμάζει τα κύματα παρέα με το ερπετό του, που έχει το όνομα Shiva

Ένας άντρας από τη Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 1.500 δολαρίων καθώς εθεάθη να κάνει σέρφινγκ παρέα με το κατοικίδιό του, που είναι ένας πύθωνας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ιδιοκτήτης του φιδιού Higor Fiuza εθεάθη αρκετές φορές να δαμάζει τα κύματα παρέα με το ερπετό του, που έχει το όνομα Shiva.
«Πηγαίνει για ένα κολύμπι και μετά επιστρέφει στη σανίδα… απλώς ταξιδεύει περιμένοντας το τέλειο κύμα», είπε ίδιος στο 9News.
Το φίδι φαινόταν να απολαμβάνει το νερό γιατί συνήθως σφυρίζει όταν ήταν ενοχλημένο και αυτό δεν είχε συμβεί όσο βρισκόταν επάνω στη σανίδα, εξήγησε ο Fiuza.
Το υψηλό πρόστιμο των 1.500 δολαρίων του επιβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη όταν το βίντεο με τον ίδιο και τη Shiva να απολαμβάνουν τα κύματα έγινε viral.

«Τον αντιληφθήκαμε όταν εμφανίστηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο υπεύθυνος άγριας ζωής Jonathan McDonald, από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Επιστήμης.
Παρόλο που ο Fiuza είχε την άδεια για να κρατήσει αυτόχθονα ζώα, δεν του επετράπη να πάρει το φίδι από τις εγκεκριμένες εγκαταστάσεις του χωρίς ειδική άδεια, είπε ο McDonald.
Δεν θέλουμε οι κάτοχοι αδειών να εκθέτουν τα ιθαγενή ζώα τους στο κοινό, εκτός εάν αυτό γίνεται για συγκεκριμένο και εγκεκριμένο σκοπό και με τρόπο που να εξασφαλίζει την ευημερία του ζώου, την ασφάλεια του κοινού και να συμμορφώνεται με τους σχετικούς κώδικες» τόνισε ο ίδιος.
Επισήμανε πως μία τέτοιου είδους έκθεση του ζώου μπορεί να του προκαλέσει στρες και να το κάνει να ενεργήσει με έναν απρόβλεπτο τρόπο που ενδεχομένως θα βλάψει κάποιον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης