Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall εν όψει Fed – Στο +0,2% ο S&P 500, ο Nasdaq στο +0,1%

Άνοδος στη Wall εν όψει Fed – Στο +0,2% ο S&P 500, ο Nasdaq στο +0,1%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Θετικά πρόσημα σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνάντηση των αξιωματούχων της Federal Reserve, που καλούνται να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν την πολιτική της νομισματικής σύσφιξης ή θα κάνουν ένα διάλειμμα…
Τους traders απασχόλησε επίσης η άνοδος του πετρελαίου, που το γ’ τρίμηνο ξεπέρασε το 30%...
Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε αύξηση 0,02% και κινήθηκε στις 34.624 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500  κέρδισε 0,07% στις 4.453 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,01% στις 13.710 μονάδες.
4_117.JPG
«Ο τρόπος με τον οποίο η Fed θα προχωρήσει σε παύση της νομισματικής σύσφιξης κρίσιμος για τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τις επόμενες επιτοκιακές αυξήσεις του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Αυτό που έχει σημασία για τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι η ρητορική, αν θα είναι hawkish ή όχι», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός για την LPL Financial.
Επισημαίνεται πως οι traders δίνουν πιθανότητα 99% η Fed να προβεί σε αύξηση επιτοκίων την Τετάρτη και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, το οποίο μετράει τις τιμές στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

Στη οικονομία, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB υποχώρησε 5 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο, στις 45 μονάδες.
Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 7 μηνών.
Οι μετρήσεις πάνω από τις 50 μονάδες δείχνουν βελτίωση του κλίματος.

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τη Fed (20/9) στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τα βήματα των αγορών σε Ασία και Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια εβδομάδα αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 1% στις 15.727 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώθηκε στις 7.652 μονάδες με πτώση 0,76%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρέθηκε στις 7.276 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,4%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχώρησε κατά 1% στις 28.585 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 456 μονάδες με πτώση 1,13%.
αδσαδσ.JPG
Στα επιχειρηματικά, οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της Γαλλίας, Societe Generale, σημείωσαν πτώση άνω του 6% στις πρώτες συναλλαγές, αφού ο διευθύνων σύμβουλος, Slawomir Krupa, ανακοίνωσε το πρώτο του στρατηγικό σχέδιο.
Ο Krupa, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Μάιο, δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος για να αυξήσει τα κέρδη μέχρι το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης