Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση ο γιος του Biden - Μηνύει την IRS για παραβίαση απορρήτου

Στην αντεπίθεση ο γιος του Biden - Μηνύει την IRS για παραβίαση απορρήτου
Ο Biden ζητά από το δικαστήριο να δηλώσει ότι η IRS «εσκεμμένα, εν γνώσει ή/και από βαριά αμέλεια, αποκάλυψε παράνομα τις εμπιστευτικές φορολογικές πληροφορίες του»
Σχετικά Άρθρα
Οι δικηγόροι του Hunter Biden κατέθεσαν μήνυση κατά της IRS τη Δευτέρα, υποστηρίζοντας ότι οι πράκτορες τον έχουν «στοχοποιήσει», προσπαθώντας να «φέρουν σε δύσκολη θέση» τον γιο του προέδρου.
Η κατάθεση του Biden αναφέρει δύο σημαντικά παραδείγματα στους πράκτορες της IRS, Gary Shapley και Joseph Ziegler, δύο καταγγέλλοντες που ισχυρίστηκαν ότι η IRS χειρίστηκε λάθος πτυχές της έρευνάς της για τον Biden.
Ο Biden ζητά από το δικαστήριο να δηλώσει ότι η IRS «εσκεμμένα, εν γνώσει ή/και από βαριά αμέλεια, αποκάλυψε παράνομα τις εμπιστευτικές φορολογικές πληροφορίες του».
Επιπλέον, ο Biden απαιτεί αποζημίωση 1.000 δολαρίων για «κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των φορολογικών του δηλώσεων», συμπεριλαμβανομένων των αποκαλύψεων που συνέβησαν εκ των υστέρων.
"Ο Biden είναι γιος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Έχει τις ίδιες ευθύνες με οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη και η IRS μπορεί και πρέπει να βεβαιωθεί ότι τηρεί αυτές τις ευθύνες", ανέφερε η μήνυση.
«Ομοίως, ο Biden δεν έχει λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη και κανένας κυβερνητικός φορέας ή κυβερνητικός πράκτορας δεν έχει το ελεύθερο να παραβιάσει τα δικαιώματά του απλώς και μόνο λόγω αυτού που είναι».
«Ωστόσο, η IRS και οι πράκτορές της συμπεριφέρθηκαν με το τεκμήριο ότι τα δικαιώματα που ισχύουν για κάθε άλλο Αμερικανό πολίτη δεν ισχύουν για τον Biden», υποστηρίζει.

Οι πληροφοριοδότες της IRS ορκίστηκαν στο Κογκρέσο

Ο ειδικός πράκτορας της εποπτικής IRS, Gary Shapley και ο ανακριτής της IRS, Joseph Ziegler, φέρεται να «στόχευσαν και προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση» τον Hunter Biden, σύμφωνα με μήνυση.
Η αγωγή συνεχίζει με τον ισχυρισμό ότι οι πράκτορες της IRS «στόχευσαν και προσπάθησαν να φέρουν σε δύσκολη θέση» τον Biden μέσω δηλώσεων στα μέσα ενημέρωσης.
Η αγωγή διευκρινίζει ότι οι πράκτοες είναι μόνο το "πιο πρόσφατο" παράδειγμα της υποτιθέμενης έρευνας.
Η IRS ή Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων είναι η δημόσια οικονομική υπηρεσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι υπεύθυνη για τη συλλογή φόρων και την εφαρμογή του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης