Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan ζήτησε από τον Elon Musk να φτιάξει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ο Erdogan ζήτησε από τον Elon Musk να φτιάξει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία
Όπως αναφέρεται, ο Musk είπε πως πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο
Ο Τούρκος πρόεδρος, Erdogan, ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία, ανακοίνωσε το διευθυντήριο επικοινωνίας της χώρας τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρεται, ο Musk είπε πως πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla και ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων για το επόμενο εργοστάσιο.
Η Tesla δεν έχει προβεί σε σχόλια.
Ο Erdogan και ο Musk συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Turkish House, ουρανοξύστη κοντά στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Ο Τούρκος πρόεδρος είναι στις ΗΠΑ για να παραστεί στην 78η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Ο Ερντογάν είπε επίσης κατά τη συνάντηση πως η Τουρκία είναι ανοιχτή σε συνεργασίες πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το σύστημα δορυφορικού Ίντερνετ Starlink, σύμφωνα με το διευθυντήριο.
Όπως συμπληρώνεται, ο Μασκ είπε πως η SpaceX ήθελε να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές για να αποκτηθεί η απαιτούμενη άδεια ώστε να προσφέρονται υπηρεσίες Starlink στην Τουρκία. Ακόμη, αναφέρεται πως ο Ερντογάν κάλεσε τον Μασκ να επισκεφθεί την τουρκική έκθεση αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest στη Σμύρνη στα τέλη του Σεπτεμβρίου και ότι ο Μασκ είπε πως θα το έκανε ευχαρίστως.
Η Tesla έχει ήδη έξι εργοστάσια και χτίζει ένα έβδομο στο Μεξικό. Ο Musk είπε τον Μάιο πως η Tesla θα διάλεγε τοποθεσία για νέο εργοστάσιο μέχρι τα τέλη του έτους.
Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο 123% φέτος, με την Tesla να ανακοινώνει το Σάββατο πως είχε κατασκευάσει 5.000.000 αυτοκίνητα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης