Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τη Fed (20/9) στο επίκεντρο - Στο -0,60% ο DAX

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τη Fed (20/9) στο επίκεντρο - Στο -0,60% ο DAX
Την Τετάρτη (20/9/2023) αναμένεται η νέα απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική
Σχετικά Άρθρα
(upd) Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τα βήματα των αγορών σε Ασία και Ειρηνικό, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια εβδομάδα αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,61% στις 15.796,95 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.685,72 μονάδες με πτώση 0,33%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρίσκεται στις 7.300,74 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 1,06%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,69% στις 28.695,82 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώνεται στις 458,85 μονάδες με πτώση 0,67%.

Η απόφαση της Fed θα ανακοινωθεί την Τετάρτη (20/9/2023). Ενώ οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, θα παρακολουθούν στενά για να αποκτήσουν καλύτερη αίσθηση της στάσης της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τον πληθωρισμό.
Εξάλλου, αυτή την εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της συνεδρίασης πολιτικής της 5ης Σεπτεμβρίου την Τρίτη, ενώ την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ολοκληρώσει τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της. Επίσης, η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναμένεται επίσης να δημοσιεύσει τις αποφάσεις της για το βασικό επιτόκιο δανεισμού την Παρασκευή.
Στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, μια 10η συνεχόμενη αύξηση, ανεβάζοντας το βασικό της επιτόκιο στο υψηλό ρεκόρ του 4%.

Απώλειες 6% για τη μετοχή της Societe Generale

Οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης εισηγμένης τράπεζας της Γαλλίας, Societe Generale, σημείωσαν πτώση άνω του 6% στις πρώτες συναλλαγές, αφού ο διευθύνων σύμβουλος, Slawomir Krupa, ανακοίνωσε το πρώτο του στρατηγικό σχέδιο.
Ο Krupa, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα CEO τον Μάιο, δεσμεύτηκε να μειώσει το κόστος για να αυξήσει τα κέρδη μέχρι το 2026.

Απώλειες στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 18/9 οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών την τρέχουσα εβδομάδα.
Αναλυτικά, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -1,5%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -1,02% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,67% ενώ ο ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο +0,26%.
Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης