Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από αντεπίθεση, σε άμυνα οι Ουκρανοί – Έχασαν το 1/5 των δυτικών όπλων

Από αντεπίθεση, σε άμυνα οι Ουκρανοί – Έχασαν το 1/5 των δυτικών όπλων
Η Ουκρανία δεν έχει να επιδείξει τίποτα στους δυτικούς της εταίρους λέει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov
Για μια πλήρως αποτυχημένη αντεπίθεση που έχει ως συνέπεια να φέρνει τους Ουκρανούς σε θέσεις άμυνας λόγω πλήρης απώλειας κάθε επιθετικού δυναμικού κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Η αποτυχημένη αντεπίθεση επέφερε ένα απτό πλήγμα στον Zelensky.
Και όλα αυτά γιατί το καθεστώς του Κιέβου αύξησε υπερβολικά τις προσδοκίες τόσο των δικών του ανθρώπων όσο και των δυτικών συμμάχων του.
Τώρα η Bankova, το γραφείο του προέδρου Zelensky, απαιτεί από το Γενικό Επιτελείο να επιδείξει άμεσα επιτυχίες στο μέτωπο, προκειμένου να έχει να αναφέρει κάτι στους δυτικούς εταίρους που όπλισαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πριν από την αντεπίθεση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook o Azarov.

Xάσαμε το ένα πέμπτο των δυτικών όπλων

Όπως λέει ο Azarov, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να επιδείξει η Ουκρανία στους εταίρους της.
Σύμφωνα με τον Azarov, αν και οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πάνω από το 50% των όπλων που τους έχει προμηθεύσει η Δύση, έχουν ήδη χάσει τουλάχιστον το ένα πέμπτο αυτών.
«Τώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας περνούν από επιθετικές σε αμυντικές ενέργειες, και αυτό είναι ένα ανησυχητικό σήμα που υποδεικνύει πλήρη απώλεια επιθετικού δυναμικού» υποστηρίζει ο Azarov.

Κανένα σχέδιο

Εν τω μεταξύ, στη Δύση αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η Ουκρανία δεν είχε κανένα σχέδιο και ότι το Κίεβο απλά σύρθηκε «από τη μύτη» από τους εταίρους της.
Μάλιστα ο Azarov εκτιμά ότι η απροθυμία, με την οποία οι εταίροι παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης