Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Δεν παραχωρούμε εδάφη για την ειρήνη – Η αντεπίθεση θα συνεχιστεί

Zelensky: Δεν παραχωρούμε εδάφη για την ειρήνη – Η αντεπίθεση θα συνεχιστεί
Πρέπει να προχωρήσουμε, ξεχάστε τον καιρό υποστήριξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
(upd) Η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη της προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky.
Σε δηλώσεις του στο CBS News, ο Zelensky είπε πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη της για χάρη της ειρήνης, ενώ ερωτηθείς εάν αυτή η θέση του αφορά και την Κριμαία, απέφυγε να απαντήσει.
Επιπλέον, ο Zelensky διεμήνυσε πως η ουκρανική αντεπίθεση θα συνεχιστεί ακόμα και μετά το τέλος των καλών καιρικών συνθηκών.
«Χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε.
Ξεχάστε τον καιρό και τα παρόμοια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Zelensky.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Anthony Blinken είχε υποστηρίξει πως εάν υπάρξει πρωτοβουλία από τη Ρωσία, η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί, αναφέροντας μάλιστα πως οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τις αρχές του Κιέβου εάν αυτές είναι έτοιμες για διάλογο.

Αργή η αντεπίθεση

Πάντως, ο Zelensky παραδέχθηκε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η αντεπίθεση δεν προχωρά γρήγορα.
«Είναι μια δύσκολη κατάσταση.
Θα είμαι ειλικρινής...
Η αντεπίθεση δεν είναι πολύ γρήγορη» υπογράμμισε ο Zelensky, επισημαίνοντας πως οι συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή του μετώπου έχουν εξελιχθεί σε έναν πόλεμο του πυροβολικού.
Όπως είπε, από κάθε πλευρά εκτοξεύονται καθημερινά περίπου 40.000 οβίδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης