Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Erdogan – Musk στη Νέα Υόρκη: Στο μενού διαστημική τεχνολογία και μπαταρίες για ηλεκτροκίνητα οχήματα

Συνάντηση Erdogan – Musk στη Νέα Υόρκη:  Στο μενού διαστημική τεχνολογία και μπαταρίες  για ηλεκτροκίνητα οχήματα
Η SpaceX του Musk συνεργάζεται με το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας για την εκτόξευση επικοινωνιακών δορυφόρων
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan συναντήθηκε με τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη συνεργασία τους σε μια σειρά θεμάτων από τη διαστημική τεχνολογία έως τις μπαταρίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloolmberg.
Η συνάντηση των δύο ανδρών θα γίνει στο νεόκτιστο Turkish House, κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, όπου θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα η Γενική Συνέλευση.
Ο Musk επισκέφθηκε τον Erdogan στην Άγκυρα το 2017, ένα χρόνο αφότου ο πρόεδρος επέζησε από μια απόπειρα πραξικοπήματος, και έκτοτε οι σχέσεις μεταξύ των δύο αναπτύσσονται.
Η SpaceX του Musk συνεργάζεται με το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας για την εκτόξευση επικοινωνιακών δορυφόρων.
Η Τουρκία αναζητά επίσης βοήθεια για την ανάπτυξη μπαταριών για το πρώτο της εγχώριο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, το Togg.
Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για τρίτη δεκαετία, καθώς ανανέωση τη θητεία του στις εκλογές του Μαΐου, θεωρεί την προγραμματισμένη εκτόξευση του δορυφόρου Turksat 6A τον προσεχή Ιούνιο ως κρίσιμο ορόσημο για τη συλλογή πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.
Ο Erdogan έχει ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας αυτάρκους αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών, για την υποστήριξη του τουρκικού στρατού σε μια περιοχή στην οποία οι πολεμικές συγκρούσεις είναι συνεχείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης