Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavroν για την προμήθεια πυραύλων ATACMS: Οι ΗΠΑ εμπλέκονται ήδη άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Lavroν για την προμήθεια πυραύλων ATACMS: Οι ΗΠΑ εμπλέκονται ήδη άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο ΥΠΕΞ της Ρωσία σχολίασε την πιθανή απόφαση της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει στο Κίεβο πυραύλους ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς
Σχετικά Άρθρα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες καθοδηγούν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavroν σε συνέντευξή στη τηλεοπτικό δίκτου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023
«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ουκρανία προετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια να πολεμήσει με τα χέρια και τα σώματά τωνς στρατιωτών της για να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία.
Ό,τι κι αν λένε, επλέκονται σε αυτόν τον πόλεμο, παρέχουν όπλα, πυρομαχικά, στοιχεία πληροφοριών, δεδομένα. από δορυφόρους – καθοδηγούν οδηγούν τον πόλεμο εναντίον μας», είπε
Έτσι σχολίασε ο υπουργός την πιθανή απόφαση της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει στο Κίεβο πυραύλους ακόμη μεγαλύτερου βεληνεκούς.
Ενόψει της αναμενόμενης επίσκεψης του Volodymyr Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τα αμερικανικά ΜΜΕ γράφουν ότι η Ουάσιγκτον είναι κοντά στην απόφαση να μεταφέρει πυραύλους ATACMS με βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων που μπορούν να εκτοξευθούν από συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS .
Την ίδια ώρα,το Politico, επικαλούμενο πηγές, υποστήριξε ότι το Κίεβο ασκεί πίεση για το θέμα αυτό.
Την ίδια ώρα, το portal Axios, επικαλούμενο πηγή, σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανακοινώσουν τη μεταφορά του ATACMS στην Ουκρανία κατά την επίσκεψη του Zelensky.
Το Πεντάγωνo ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση να στείλουν πυραύλους ATACMS στο Κίεβο
. Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές του πρακτορείου ότι οι αρχές της χώρας τείνουν να μεταφέρουν αυτά τα όπλα στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Όπως τόνισε την Παρασκευή ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Ryabkov , η πιθανή προμήθεια ATACMS δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπλέκονται σε μια συνεχή κλιμάκωση της κατάστασης, ενώ παραμελούν τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν. Τόνισε επίσης ότι οι πύραυλοι δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης