Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το νέο αφήγημα των ΗΠΑ μέσω WSJ: Η Ουκρανία θα γυρίσει σε … άμυνα τον Οκτώβριο, επειδή θα βρέχει και θα έχει λάσπες

Το νέο αφήγημα των ΗΠΑ μέσω WSJ: Η Ουκρανία θα γυρίσει σε … άμυνα τον Οκτώβριο, επειδή θα βρέχει και θα έχει λάσπες
Η Ουκρανία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προστασία των υποδομών της από τις ρωσικές επιθέσεις, υποστηρίζουν τα δυτικά ΜΜΕ
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία θα πρέπει να γυρίσει σε άμυνα από τη φάση της αντεπίθεσης τον Οκτώβριο 2023, εκτιμά η Δύση σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόλυτη αποτυχία της αντεπίθεσης, που άρχισε το καθεστώς του Κιέβου στις 4 Ιουνίου.
Η Ουκρανία πρέπει να μεταβεί από την απόπειρα επιθετικών επιχειρήσεων κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη διατήρηση θέσεων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου λόγω καιρικών συνθηκών, αναφέρουν πολλά ΜΜΕ της Δύσης με προεξάρχουσα τη Wall Street Journal (WSJ) που επικαλούνται στρατιωτικούς αξιωματούχους.
Οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν πριν από τον Νοέμβριο, με το έδαφος να γίνεται πολύ λασπωμένο, καθιστώντας δύσκολη τη γρήγορη κίνηση του βαρέως τεθωρακισμένου εξοπλισμού, επομένως οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προστασία των υποδομών τους από ρωσικά drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δήλωσε χαρακτηριστικά στρατιωτικός αξιωματούχος.
Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της WSJ, ότι ο επόμενος εχθρός της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης θα είναι οι κακές καιρικές συνθήκες.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κυριευθεί από μια νέα νέμεση.
Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών έχει ήδη εντοπίσει ενοχλητικά ρωσικά στο πεδίο της μάχης και προβλέπει σκληρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς στις υποδομές το επόμενο διάστημα.

Βρετανία: Η Ρωσία θα ισοπεδώσει την Ουκρανία τον χειμώνα

Η Ρωσία κατά πάσα πιθανότατα συγκεντρώνει ένα «σημαντικό απόθεμα» πυραύλων για χειμερινές επιθέσεις κατά της Ουκρανίας.
Η Ρωσία είναι πιθανόν σε θέση να δημιουργήσει «ένα σημαντικό απόθεμα» πυραύλων cruise που εκτοξεύονται από αέρος και οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν κατά των ζωτικής σημασίας υποδομών της Ουκρανίας αυτόν τον χειμώνα, όπως εκτιμά το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Καθ' όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου του 2022 και του χειμώνα του 2023, η Ρωσία εξαπέλυσε μια σειρά μαζικών επιδρομών με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ενεργειακών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας, σκοτώνοντας δεκάδες και προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα.
Για αυτά τα πλήγματα, η Ρωσία χρησιμοποίησε κυρίως πυραύλους cruise που εκτοξεύτηκαν από τον αέρα, ιδιαίτερα το μοντέλο Kh-101, επίσης γνωστό με το όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ «AS-23a KODIAK».
«Η Ρωσία χρησιμοποιεί στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη για να εκτοξεύσει αυτούς τους πυραύλους από τη ρωσική επικράτεια», επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ουκρανία ενισχύει την αεράμυνα της για να προετοιμαστεί για πιθανές μαζικές επιθέσεις της Ρωσίας σε κρίσιμες εγκαταστάσεις τον χειμώνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Yurii Ihnat.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία πιθανότατα θα ξαναρχίσει επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.
next.JPG



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης