Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασιστικό πυραυλικό χτύπημα – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικό εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Kharkiv

Αποφασιστικό πυραυλικό χτύπημα – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν ουκρανικό  εργοστάσιο αρμάτων μάχης στο Kharkiv
Δέχθηκαν επίθεση και οι θέσεις της ουκρανικής διοίκησης στο Donetsk
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός στρατός έπληξε και κατέστρεψε το εργοστάσιο των αρμάτων μάχης της Ουκρανίας στο Kharkiv, όπως έκανε γνωστό η Μόσχα.
«Στην περιοχή της πόλης του Kharkiv ένα χτύπημα με πύραυλο έπληξε το εργοστάσιο των αρμάτων μάχης της Ουκρανίας στο Kharkiv.
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο γινόταν η επισκευή των τανκς, που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Επίσης δέχθηκαν επίθεση οι θέσεις της ουκρανικής διοίκησης στο Donetsk.
«Στην περιοχή του χωριού Serebryanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk χτυπήθηκαν θέσεις διοίκησης και επιτήρησης μονάδων της 100ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας και της 67ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Καίρια πλήγματα στους Ουκρανούς

Επιπλέον, στην περιοχή Dneprovsky στην Kherson, καταστράφηκε ένα κέντρο ελέγχου UAV και στην περιοχή Novodanilovka στη Zaporizhia, μια αποθήκη πυρομαχικών της 47ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.
Συνολικά, η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό χτύπησαν Ουκρανούς στρατιώτες και εξοπλισμό σε 114 περιοχές.
Τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν δύο κατευθυνόμενες βόμβες JDAM, έναν πύραυλο αντι-ραντάρ HARM και ένα αμερικανικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Επιπροσθέτως, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατέστρεψαν και 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε Donetsk, Lugansk, Zaporizhia και Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης