Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτος κυνισμός Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, θα σβήσει από τον χάρτη

Απίστευτος κυνισμός Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, θα σβήσει από τον χάρτη
Παρατεταμένο πόλεμο προβλέπει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο οποίος κάλεσε την Ουκρανία να συνεχίσει να πολεμά παραβλέποντας τις τρομακτικές απώλειες στην αιματοχυσία που προκάλεσε η Δύση
Σχετικά Άρθρα
O επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί τελικά στη Βορειοατλαντική Συμμαχία χωρίς να διευκρινίσει πότε θα συμβεί αυτό ενώ προέτρεψε το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά, καθώς όπως ισχυρίστηκε σε διαφορετική περίπτωση θα σβήσει από τον χάρτη.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί τελικά στο ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου Funke Media.
«Κανείς δεν ξέρει» πότε θα τελειώσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η Ουκρανία να συνεχίσει να πολεμά»

«Οι περισσότεροι πόλεμοι διαρκούν περισσότερο από ό,τι φαίνεται στην αρχή, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν μακρύ πόλεμο στην Ουκρανία.
Όλοι θέλουμε ταχεία ειρήνη», είπε.
Ο Stoltenberg εκτιμά ότι αν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά «δεν θα υπάρχει πια».
Ενώ αν η Ρωσία σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες θα έρθει η ειρήνη, ισχυρίστηκε.
Μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου, ο επικεφαλής της συμμαχίας ανακοίνωσε ότι οι σύμμαχοι είχαν υιοθετήσει ένα πακέτο τριών στοιχείων που φέρνουν την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ.
Οι ηγέτες αποφάσισαν να καταργήσουν την απαίτηση για Σχέδιο Δράσης Μέλους, δεσμεύτηκαν επίσης να προσφέρουν πολυετή στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και συμφώνησαν να ιδρύσουν το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.
Το ΝΑΤΟ στην τελική του δήλωση τονίζει ότι η συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στην Ουκρανία να ενταχθεί σε αυτήν όταν συμφωνήσουν οι σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης