Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστρέφουν στην Ευρώπη τα ... Παραπετάσματα - Υψώνεται το τείχος που θα χωρίσει τη Φινλανδία από τη Ρωσία

Επιστρέφουν στην Ευρώπη τα ... Παραπετάσματα - Υψώνεται το τείχος που θα χωρίσει τη Φινλανδία από τη Ρωσία
Η Φινλανδία ανεγείρει τείχος κατά μήκος 200 χιλιομέτρων των κοινών συνόρων τους με τη Ρωσία, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνόλου τους
Σχετικά Άρθρα
Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του τείχους που ανεγείρει η Φινλανδία στα σύνορά της με τη Ρωσίας, μετέδωσε το φινλανδικό ραδιόφωνο Yle.
Το πιλοτικό τμήμα του τείχους που έχει ύψος 3 μέτρα, μήκος 3 χιλιομέτρων και καλύπτεται με συρματοπλέγματα, βρίσκεται στην πόλη Imatra κοντά στο πιο πολυσύχναστο συνοριακό πέρασμα.
Η κατασκευή του τείχους στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη.
Υποτίθεται ότι το πρώτο, πιλοτικού χαρακτήρα, τμήμα του τείχους θα ήταν έτοιμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αλλά τελικά υπήρξαν καθυστερήσεις, επειδή προέκυψαν δυσκολίες στο στάδιο της κατασκευής, ενώ πήρε πολύ χρόνο η εγκατάσταση του συστήματος παρακολούθησης.
Αρκετές εκατοντάδες μέτρα του πιλοτικού τμήματος του τείχους βρίσκονται επίσης στην περιοχή των τοπικών στρατώνων, όπου δοκιμάζονται τεχνικές επιτήρησης.
«Η εμπειρία από το πιλοτικό έργο θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα στάδια της εργασίας», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Ismo Kurki από τη συνοριοφυλακή για τη νοτιοανατολική Φινλανδία.
Η Φινλανδία σκοπεύει να κλείσει με τείχος περίπου 70 χιλιόμετρα των συνόρων της με τη Ρωσία σε αυτήν την περιοχή.
Την ίδια στιγμή, η διεύθυνση της Συνοριακής Φρουράς στη Λαπωνία ανέφερε ότι η κοπή δέντρων ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι πρώτες εργασίες για την κατασκευή του τείχους στο βόρειο τμήμα της χώρας στην περιοχή της πόλης Salla έχουν ξεκινήσει.
Στη Λαπωνία, οι πιο δύσκολες συνθήκες εδάφους και νερού, με βάλτους και αδιάβατα δάση, εμποδίζουν ήδη την παράνομη μετανάστευση, επομένως το τείχος θα υψωθεί μόνο κατά μήκος του κεντρικού δρόμου.
Επίσης, προβλέπεται να κατασκευαστεί μια πλωτή γέφυρα για την ασφάλεια των συνόρων.
Οι φινλανδικές αρχές σκοπεύουν να ανεγείρουν τείχος κατά μήκος 200 χιλιομέτρων των κοινών συνόρων τους με τη Ρωσία, που αντιπροσωπεύουν το 15% του συνόλου των ανατολικών συνόρων τους.
Φιλνανδία και Ρωσία έχουν κοινά σύνορα μήκους άνω των 1.300 χιλιομέτρων.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης