Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχωρεί ο Kim Yong Un από τη ρωσική Άπω Ανατολή

Αποχωρεί ο Kim Yong Un από  τη ρωσική Άπω Ανατολή
Με πολεμικά δώρα αναχώρησε από τη Ρωσία ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ηγέτης Kim Yong Un αναχώρησε με το ειδικά διαμορφωμένο τρένο του από τη ρωσική Άπω Ανατολή με κατεύθυνση τα βορειοκορεατικά σύνορα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Ρωσία που ξεκίνησε την Τρίτη 12/9,  σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας συνάντησε τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και τον Υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu και επισκέφθηκαν μαζί τη βάση του ρωσικού στόλου στον Ειρηνικό και και μονάδες στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Η τελετή της αναχώρησης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας έγινε στον «σταθμό Αρτιόμ-Πριμόρσκι 1, όπου ήδη βρισκόταν το θωρακισμένο τρένο του Kim Yong Un, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.
Σε σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησε το πρακτορείο φαίνεται ο Kim, ο οποίος σπανίως ταξιδεύει εκτός της χώρας του, να περπατά σε κόκκινο χαλί κατευθυνόμενος προς το βαγόνι του και να αποχαιρετά τους παρευρισκόμενους.
"Το τρένο του Kim Yong Un κατευθύνεται προς τον συνοριακό σταθμό Χάσαν. Η απόσταση είναι… περίπου 250 χιλιόμετρα", ανέφερε το πρακτορείο TASS.
Νωρίτερα σήμερα ο Kim έλαβε ως δώρο από τον κυβερνήτη της περιοχής Πριμόριε πέντε drones εξοπλισμένα με εκρηκτικά, ένα αναγνωριστικό drone και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το TASS. Δώρα με υψηλό συμβολισμό εν μέσω φόβων στη Δύση για πιθανή συμφωνία για παράδοση όπλων και πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα προς τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης