Τελευταία Νέα
Διεθνή

Atlantic: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τον πόλεμο λόγω έλλειψης πυρομαχικών

Atlantic: Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν τον πόλεμο λόγω έλλειψης πυρομαχικών
Σε μια μεγάλη σύγκρουση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τελείωσαν από πυρομαχικά σε λίγες εβδομάδες και πολλά όπλα από μερικές από τις πιο σημαντικές κατηγορίες σε λιγότερο από μια εβδομάδα», αναφέρει το Atlantic
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χάσουν έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας λόγω έλλειψης πυρομαχικών και όπλων που θα μπορούσε να διαρκέσει μόνο μερικές εβδομάδες, αναφέρει σε άρθρο παρέμβαση το έγκριτο αμερικανικό Atlantic.
Η χώρα μας θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας λόγω έλλειψης όπλων και πυρομαχικών, αλλά όχι λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Σε μια μεγάλη σύγκρουση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τελείωσαν από πυρομαχικά σε λίγες εβδομάδες και πολλά όπλα από μερικές από τις πιο σημαντικές κατηγορίες σε λιγότερο από μια εβδομάδα», αναφέρει το Atlantic.
Ταυτόχρονα, το Atlantic σημείωσε ότι η ποσότητα όπλων που προμηθεύουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι «ασήμαντη σε σύγκριση με τα απαραίτητα όπλα», τα οποία, ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν απόθεμα.
Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βασιστούν στο γεγονός ότι σε περίπτωση σύγκρουσης μεγάλης κλίμακας, οι σύμμαχοι θα «εφοδιαστούν» ή θα αναπτύξουν ένα πρόγραμμα Lend-Lease για την αποστολή όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν οι ίδιοι δεν εμπλέκονται άμεσα στην σύγκρουση.
«Για παράδειγμα, ακόμη και πριν ο βρετανικός στρατός αρχίσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία, οι προμήθειες του ήταν τόσο πενιχρές που σε περίπτωση μεγάλου πολέμου θα τέλειωναν από πυρομαχικά μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει το Atlantic.
Το Atlantic εξέφρασε επίσης κριτική για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.
Ο αμυντικός προϋπολογισμός των ΗΠΑ περιλαμβάνει δαπάνες 109 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μη αμυντικά στοιχεία «που θα περιλαμβάνονταν καταλληλότερα στους προϋπολογισμούς άλλων τμημάτων».
Σημειώνει ότι η κυβέρνηση περιλαμβάνει τέτοια στοιχεία στον αμυντικό προϋπολογισμό επειδή είναι «το μόνο νομοσχέδιο για τις πιστώσεις που είναι εγγυημένο ότι θα περάσει».
Επιπλέον, «στους πολιτικούς αρέσει να λένε ότι αυξάνουν τις αμυντικές δαπάνες».
Αλλά οι ΗΠΑ, όπως σημειώνει το Atlantic, δεν εστιάζουν τις δαπάνες τους σε βασικά όπλα και πυρομαχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης