Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danilov (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Στην Δύση κυριαρχεί προβληματισμός για την Ουκρανία - Έχουμε νέα αιτήματα για μακροπρόθεσμη βοήθεια

Danilov (Εθνική Ασφάλεια Ουκρανίας): Στην Δύση κυριαρχεί προβληματισμός για την Ουκρανία - Έχουμε νέα αιτήματα για μακροπρόθεσμη βοήθεια
O Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexei Danilov, περιγράφει 4 βήματα που πρέπει να κάνει η Δύση
Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexei Danilov, στο πλαίσιο των προβληματισμών που διατυπώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την αποτυχία στο μέτωπο, δημοσίευσε ένα άρθρο στην έκδοση Ukrayinska Pravda με τίτλο «Στρατηγική καμπή», κάνοντας συστάσεις στην Δύση ώστε να βοηθήσει την Ουκρανία να παραμείνει στην ζώη…
«Η πρακτική της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία για λόγους φόβου, ώστε να μην προκληθεί εκνευρισμός στην Ρωσία… είναι θεμελιωδώς ψευδής.
Η άρνηση ή η καθυστέρηση στη μεταφορά σύγχρονων όπλων στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι άμεση ενθάρρυνση της Ρωσίας για περαιτέρω πόλεμο, και όχι το αντίστροφο», έγραψε ο Danilov στο άρθρο.
Ο Danilov πρόσθεσε ότι «οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται σε έγκριτα με επιρροή μέσα ενημέρωσης της Δύσης προωθούν τα εξής θέματα»:
Η αισιοδοξία για την επιτυχία της Ουκρανίας άρχισε να μειώνεται.
Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε.
Η μαχητική ικανότητα της χώρας εξασθενεί καθημερινά.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να «απελευθερώσουν» τα εδάφη.
Η ικανότητα της Ουκρανίας να αντέξει τη σύγκρουση μετριέται σε εβδομάδες και μήνες.
Οι πόροι της Ρωσίας είναι απεριόριστοι και χρειάζονται για την παγκόσμια οικονομία.
Είναι καλύτερο να τερματιστεί γρήγορα η σύγκρουση, ακόμα κι αν αυτό επιτρέψει στη Ρωσία να διατηρήσει τα κατεχόμενα εδάφη.
Όλα αυτά, σύμφωνα με τον Danilov, απειλούν την Ουκρανία με «την αργή διάλυση ενός προσεκτικά υφασμένου δικτύου ξένης βοήθειας», έναν ορισμό που δανείζεται από το περιοδικό Foreign Affairs.
Για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Alexei Danilov περιγράφει 4 βήματα που πρέπει να κάνει η Δύση.
Μάλιστα, εκφράζει μια λίστα με αιτήματα από τις ουκρανικές αρχές προς τους δυτικούς εταίρους τους.
Έτσι, απαιτεί «να σχηματίσει μια συμφωνημένη φόρμουλα για την ουκρανική νίκη».
«Δεδομένων των εκλογικών πολιτικών κύκλων και πιθανών αλλαγών στην κατάσταση στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες από την άποψη της διατήρησης της σταθερότητας της εταιρικής σχέσης, ένα μακροπρόθεσμο βήμα θα ήταν η παγίωση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία σε μακροπρόθεσμους κύκλους και με νομοθετικές πράξεις»
Προτείνει επίσης την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συνόλου μέτρων για την εξομάλυνση της λεγόμενης «κόπωσης από τον πόλεμο».
Επιπλέον, ο Danilov δηλώνει ότι είναι απαραίτητο να επανασχεδιαστούν οι κοινές δραστηριότητες στο πλαίσιο όλων των σημείων της φόρμουλας ειρήνης από την άποψη του παράγοντα χρόνου και αλληλουχίας, λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή μακροπρόθεσμη φύση τους».
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε: η «αντεπίθεση» δεν έχει απλώς σταματήσει, «είναι μια αποτυχία».
Στην προσπάθεια της «να επιτύχει ένα αποτέλεσμα με οποιοδήποτε κόστος», η Ουκρανία έχασε 71.500 στρατιώτες….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης