Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντικινεζική υστερία της Baerbock: Η Γερμανή ΥΠΕΞ αποκάλεσε τον πρόεδρο Xi Jinping δικτάτορα και κάλεσε σε συστράτευση υπέρ της Ουκρανίας

Αντικινεζική υστερία της Baerbock: Η Γερμανή ΥΠΕΞ αποκάλεσε τον πρόεδρο Xi Jinping δικτάτορα και κάλεσε σε συστράτευση υπέρ της Ουκρανίας
«Αν ο Putin κέρδιζε αυτόν τον πόλεμο, τι σημάδι θα ήταν αυτό για άλλους δικτάτορες στον κόσμο, όπως ο Κινέζος πρόεδρος Xi;» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock χαρακτήρισε τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping δικτάτορα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, καθώς τόνισε τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης στην Ουκρανία.
«Θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί», είπε ο Baerbock στο Fox News, όταν ρωτήθηκε πώς η κυβέρνηση στο Βερολίνο βλέπει το τέλος του πολέμου του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin κατά της Ουκρανίας.
«Αν ο Putin κέρδιζε αυτόν τον πόλεμο, τι σημάδι θα ήταν αυτό για άλλους δικτάτορες στον κόσμο, όπως ο Κινέζος πρόεδρος Χi;
Επομένως, η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», είπε η Baerbock στη συνέντευξη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στις ΗΠΑ.
Τα σχόλια της Baerbock έρχονται μετά τις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Βρυξελλών, αφού η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ursula von der Leyen αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε  ότι η επιτροπή ανταγωνισμού θα ξεκινήσει έρευνα για τις επιδοτήσεις των κινεζικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Παρά την αμφίθυμη προσέγγιση της Γερμανίας απέναντι στην Κίνα, το ίδιο το Κόμμα των Πρασίνων του Baerbock τείνει να κλίνει προς μια πιο δυναμική προσέγγιση στο Πεκίνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αποκάλεσε επίσης τον X δικτάτορα το περασμένο καλοκαίρι αναφερόμενος σε ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που κατέρριψαν οι ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης