Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Απαράδεκτη λύση για τη Γερμανία η προσφυγή σε περαιτέρω δανεισμό – Τα νέα χρέη δεν λύνουν υπάρχοντα προβλήματα

Scholz: Απαράδεκτη λύση για τη Γερμανία η προσφυγή σε περαιτέρω δανεισμό – Τα νέα χρέη δεν λύνουν υπάρχοντα προβλήματα
Ισχυρό πλήγμα στον εξαγωγικό τομέα της οικονομίας εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων με Κίνα και Ρωσία
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz έχει επιμείνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η οικονομία της χώρας του δεν μπορούν να λυθούν απλώς με τον δανεισμό περισσότερων χρημάτων.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε γερμανική εφημερίδα, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2023 ο Scholz παραδέχτηκε ότι η Γερμανία εμφανίζει αδύναμη οικονομική ανάπτυξη, με την κύρια αιτία να αποδίδεται στην αποδυνάμωση ορισμένων ξένων αγορών, όπως η Κίνα, που επηρεάζει αρνητικά τον εξαγωγικό τομέα.
Η καγκελάριος σημείωσε περαιτέρω ότι οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας και ο υψηλός πληθωρισμός πλήττουν τη γερμανική οικονομία και ότι η διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την παραγωγική δραστηριότητα.
Ο Scholz επέκρινε επίσης ένα άρθρο σε ένα βρετανικό περιοδικό που χαρακτήριζε τη Γερμανία ως «τον Ευρωπαίο ασθενή» και κατηγόρησε τη χώρα για «εμμονή στη δημοσιονομική πειθαρχία».
Η καγκελάριος διέψευσε την κριτική που ασκήθηκε κατά της Γερμανίας στο επίμαχο δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι το Βερολίνο ουσιαστικά ωθείται να συνάπτει πρόσθετα δάνεια έως 200 δισ. ευρώ ετησίως.
Μια τέτοια λύση, δήλωσε ο Scholz, θα ήταν απαράδεκτη για τη Γερμανία, με τον καγκελάριο να επιμένει ότι τα νέα χρέη θα δημιουργούσαν απλώς νέα προβλήματα αντί να λύσουν τα υπάρχοντα.
Η γερμανική οικονομία δέχτηκε σοβαρό πλήγμα μετά την ένταξη του Βερολίνου στην εκστρατεία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι λόγω της κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης.
Αντί να γονατίσει την οικονομία της Ρωσίας όπως είχε προβλεφθεί, αυτή η εκστρατεία κυρώσεων απέτυχε, προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στις χώρες που τις επέβαλαν παρά στη Μόσχα.
Will there be anything left of the German economy? — TradingView News

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης