Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις από Γερουσιαστές στον Biden για αποστολή πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία

Πιέσεις από Γερουσιαστές στον Biden για αποστολή πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία
Η επιστολή στον πρόεδρο  Biden υπογράφεται από τους γερουσιαστές Tom Cotton, Roger Wicker, Susan Collins και Lindsey Graham
Τέσσερις αμερικανοί γερουσιαστές έγραψαν επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden ζητώντας να δοθούν άμεσα οι πύραυλοι ATACMS στην Ουκρανία για να «μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα» επιτυχίας της επιχείρησης της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ria Novosti το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίυο 2023.
Εν όψει της αναμενόμενης επίσκεψης του Volodymyr Zelensky στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα, τα τοπικά ΜΜΕ γράφουν ότι οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται κοντά στην απόφαση να μεταφέρουν στη Ουκρανία ATACMS - πυραύλους με βεληνεκές περίπου 300 χιλιομέτρων που μπορούν να εκτοξευθούν από συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων HIMARS.
Την ίδια ώρα, το ενημερωτικό δίκτυο Axios, επικαλούμενο πηγή στο Πεντάγωνο, σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ανακοινώσουν την έναρξη των παραδόσεων πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία κατά την επίσκεψη του Zelensky στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ .
Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για τη μεταφορά πυραύλων.
«Σας προτρέπουμε να στείλετε αμέσως τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του Στρατού MGM-140 ATACMS στην Ουκρανία.
Περαιτέρω καθυστέρηση θα βλάψει περαιτέρω τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα παρατείνει αυτή τη σύγκρουση», επισημαίνεται στην επιστολή, που υπογράφεται από τους γερουσιαστές Tom Cotton, Roger Wicker, Susan Collins και Lindsey Graham.
Είπαν ότι απομένουν μ'ολις 30 ημέρες μέχρι το τέλος της «τυπικής στρατιωτικής περιόδου» στην Ουκρανία και το Κίεβο χρειάζεται πυραύλους ATACMS προκειμένου να επιτύχει «σημαντικούς στόχους» μέχρι τον χειμώνα και να αποτρέψει τη Ρωσία από το να «ενισχύει τις αμυντικές τις θέσεις».
Οι γερουσιαστές ανέφεραν τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow ως παράδειγμα αποτελεσματικότητας τέτοιων όπλων.
Οι Ουκρανοί, λένε, χρειάζονται μόνο ένα μικρό μέρος του αποθέματος ATACMS των ΗΠΑ, το οποίο μπορεί να αναπληρωθεί γρήγορα.
Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Robert Kennedy Jr. δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν όπλα μεγάλης εμβέλειας επειδή ο ουκρανικός στρατός τελειώνει από στρατιώτες.
«Αυτό οδηγεί στη Ρωσία σε μια πιο καταστροφική αντίδραση.
Αυτό είναι ανεύθυνο και απάνθρωπο», έγραψε σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο X.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης