Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα Macgregor (Αμερικανός συνταγματάρχης): Ο χερσαίος πόλεμος στην Ουκρανία τελείωσε αλλά οι Ρώσοι δεν σταματούν

Βόμβα Macgregor (Αμερικανός συνταγματάρχης): Ο χερσαίος πόλεμος στην Ουκρανία τελείωσε αλλά οι Ρώσοι δεν σταματούν
Η Ουκρανία απελπίζεται για ανθρώπινο δυναμικό, επισημαίνει ο Αμερικανός συνταγματάρχης
Σχετικά Άρθρα
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να είναι έτοιμη να περάσει σε μια νέα φάση εν μέσω των σοβαρών απωλειών που υπέστησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, προειδοποιεί ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Douglas Macgregor.
Με χιλιάδες ουκρανικές απώλειες κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης «αντεπιθέσεως», το Κίεβο φαίνεται να «απελπίζεται για ανθρώπινο δυναμικό» και προσπαθεί να διορθώσει αυτό το πρόβλημα «αναγκάζοντας ανθρώπους να φορούν στολή μέσα στη χώρα που δεν είναι πραγματικά ικανοί να πολεμήσουν» και επιχειρώντας να επαναπατρίσουν Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας από το εξωτερικό, είπε ο Macgregor κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Νορβηγό πολιτικό επιστήμονα Glenn Diesen.

Τελείωσε ο χερσαίος πόλεμος - Μακρινά πλήγματα θα επιχειρήσουν οι Ουκρανοί

«Επομένως, νομίζω ότι ο χερσαίος πόλεμος της Ουκρανίας, για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, είναι είτε σε αδιέξοδο είτε ίσως ακόμη και τελειωμένος», παρατήρησε.
Ο Macgregor επεσήμανε, ωστόσο, ότι το Κίεβο μπορεί αντ' αυτού να καταφύγει στην επίθεση στη Ρωσία με όπλα μεγάλου βεληνεκούς που αποκτήθηκαν από δυτικούς χορηγούς, όπως πυραύλους Storm Shadow και Taurus, με τον συνταγματάρχη να εξηγεί ότι η πρόσφατη ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα.
Σημείωσε ότι αυτή η πορεία ενεργειών δεν προμηνύει κάτι καλό για την Ουκρανία, καθώς ουσιαστικά βοηθά να πειστεί η Μόσχα ότι η ουκρανική σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Φάση πολέμου...Biden

Ο Macgeror εξέφρασε επίσης τη λύπη του που η ηγεσία των ΗΠΑ σκέφτεται ποιους άλλους οπλισμούς «χωρίς πυρηνικά όπλα» μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέσω των Ουκρανών αντί να επιχειρήσουν να διαπραγματευτούν μια ειρηνική λύση στην ουκρανική σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Οι Ρώσοι θα ήθελαν να καθίσουν και να μιλήσουν με κάποιον που είναι πρόθυμος να εξετάσει πού βρισκόμαστε – κανείς δεν θα το κάνει», παρατήρησε.
«Γι’ αυτό λοιπόν αποκαλώ αυτή τη φάση του πολέμου, δεν είναι πλέον η φάση της Ουκρανίας, είναι τώρα η φάση του πολέμου Biden.
Και η φάση Biden του πολέμου είναι χτυπήματα μεγάλης εμβέλειας».
Προειδοποίησε ότι τέτοια πλήγματα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος δεν θα πείσουν τους Ρώσους να συναινέσουν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, όπως προφανώς πιστεύουν οι στρατηγοί στην Ουάσιγκτον.
«Αν μη τι άλλο, θα πείσει τους Ρώσους ότι πρέπει να επιτεθούν και να επιτεθούν αποφασιστικά προς τα δυτικά», δήλωσε ο Macgregor.
Καθώς βρέθηκε ανίκανο να νικήσει τις ρωσικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης, το καθεστώς στο Κίεβο έχει καταφύγει στη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πληθυσμιακών κέντρων και πολιτικών υποδομών στη Ρωσία, αναφέρει το Sputnik.
Ενώ μέχρι στιγμής αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιούνταν κυρίως με χρήση drones και πυρομαχικών της σοβιετικής εποχής, καθώς και με την αποστολή ομάδων Ουκρανών τρομοκρατών πέρα από τα σύνορα, είναι υψηλές οι πιθανότητες ότι το Κίεβο μπορεί επίσης να αρχίσει να χρησιμοποιεί ενεργά για αυτούς τους σκοπούς τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που παρέχει το ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης