Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σύντομα θα λάβουμε τους πυραύλους ATACMS και κάθε άλλη βοήθεια

Ουκρανία: Σύντομα θα λάβουμε τους πυραύλους ATACMS και κάθε άλλη βοήθεια
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα λάβουμε και αυτά τα όπλα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών
Οι συνομιλίες για την παράδοση πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία βρίσκονται σε εξέλιξη και το καθεστώς του Κιέβου θα αποκτήσει αυτά τα όπλα σύντομα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolenko.
«Συζητάμε το θέμα των προμηθειών ATACMS.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα λάβουμε και αυτά τα όπλα», είπε σε συνέντευξή του στην Corriere della sera.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό διπλωμάτη, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα συζητήσει «στρατιωτική βοήθεια και επισιτιστική ασφάλεια».
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα έχει συνομιλίες με τον Zelensky στην Ουάσιγκτον στις 21 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο Zelensky σκοπεύει να συναντηθεί με τους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Προηγουμένως, το Politico ανέφερε ότι το καθεστώς του Κιέβου πιέζει τις ΗΠΑ να ανάψουν το πράσινο φως στην παράδοση των ATACMS έως τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, στην οποία συμμετέχουν οι Biden και Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης