Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bόμβα από έρευνα του CDC: Τα εμβόλια Covid Pfizer, Moderna, αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας περισσότερο από 13.200%!

Bόμβα από έρευνα του CDC: Τα εμβόλια Covid Pfizer, Moderna, αυξάνουν τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας περισσότερο από 13.200%!
Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα αναφοράς VAERS του CDC, τα οποία διασταυρώθηκαν για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας του CDC.
Μια μελέτη που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδειξε ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με mRNA κατά του COVID είναι περίπου 133 φορές μεγαλύτερος από τον ιστορικό κίνδυνο στον πληθυσμό σύμφωνα με το Daily Expose.
Αυτό σημαίνει ότι ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, μια αυτοάνοση νόσο που προκαλεί φλεγμονή της καρδιάς, κατά 13.200%.
01_27.JPG
Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, καθώς και από αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία που εξέτασαν τις επιπτώσεις του εμβολιασμού με προϊόντα που κατασκευάζονται από την Pfizer- BioNTech και τη Moderna.
Οι συγγραφείς της μελέτης χρησιμοποίησαν δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα αναφοράς VAERS του CDC, τα οποία διασταυρώθηκαν για να διασφαλιστεί ότι συμμορφώνονται με τον ορισμό της μυοκαρδίτιδας του CDC.
Σημείωσαν επίσης ότι δεδομένης της παθητικής φύσης του συστήματος VAERS, ο αριθμός των αναφερόμενων περιστατικών είναι πιθανό να υποτιμά την έκταση του φαινομένου.
Μελετήθηκαν 1626 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το προϊόν Pfizer-BioNTech συσχετίστηκε περισσότερο με υψηλότερο κίνδυνο, με 105,9 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις μετά το δεύτερο εμβόλιο στην ηλικιακή ομάδα 16 έως 17 ετών για άνδρες και 70,7 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις μετά τη δεύτερη βολή στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών για άνδρες.
02_24.JPG
Οι άνδρες πιο επιρρεπείς

Η ηλικιακή ομάδα ανδρών 18 έως 24 ετών παρουσίασε επίσης σημαντικά υψηλότερα ποσοστά μυοκαρδίτιδας για τα προϊόντα της Pfizer και της Moderna (52,4 και 56,3 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχα).
Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο διάμεσος χρόνος για την εμφάνιση των συμπτωμάτων ήταν δύο ημέρες και ότι το 82% των περιπτώσεων ήταν σε άνδρες, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.
Περίπου το 96% των προσβεβλημένων ατόμων νοσηλεύτηκαν, με τους περισσότερους να λαμβάνουν θεραπεία με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Το 87% όσων νοσηλεύτηκαν είχαν υποχώρηση των συμπτωμάτων μέχρι την έξοδο τους.
Κατά τη στιγμή της ανασκόπησης των δεδομένων, δύο αναφορές θανάτου σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών με πιθανή μυοκαρδίτιδα παρέμεναν ακόμη υπό διερεύνηση και δεν συμπεριλήφθηκαν στις καταμετρήσεις των κρουσμάτων.
Μεταξύ των συμπτωμάτων που αναφέρθηκαν ήταν: πόνος στο στήθος, πίεση ή δυσφορία (89%), δύσπνοια (30%), μη φυσιολογικά αποτελέσματα ΗΚΓ (72%) και μη φυσιολογικά ευρήματα καρδιακής μαγνητικής τομογραφίας (72%).
Οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ότι η μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό φάνηκε να υποχωρεί πιο γρήγορα από ό,τι σε τυπικές ιογενείς περιπτώσεις.
Ωστόσο, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός δεν θεωρείται πλέον αξιόπιστος τρόπος για την αποφυγή της λοίμωξης από τον COVID, δεν είναι σαφές εάν αυτό έχει κάποια συγκεκριμένη σχέση με την ανάλυση κόστους-οφέλους του εμβολιασμού κατά του COVID, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τον χαμηλό κίνδυνο επιπλοκών μετά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο για καρδιακές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό.

Δεδομένης της πληθώρας μελετών που επιβεβαιώνουν τη σχέση μεταξύ εμβολιασμού και μυοκαρδίτιδας, το CDC έχει ξεκινήσει ενεργή παρακολούθηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων για να παρακολουθεί την πρόοδό τους μετά από περιστατικά που σχετίζονται με την καρδιά ακολούθως του εμβολιασμού.
Ωστόσο, τα μακροπρόθεσμα στοιχεία για τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Στο μεταξύ, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και το Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας συμβουλεύουν ότι τα άτομα με μυοκαρδίτιδα θα πρέπει να απέχουν από τα ανταγωνιστικά αθλήματα για τρεις έως έξι μήνες και να συνεχίσουν την έντονη άσκηση μόνο αφού ληφθούν φυσιολογικά αποτελέσματα ΗΚΓ και άλλων εξετάσεων.
Επιπλέον, συμβουλεύουν ότι θα πρέπει να αναβληθούν περαιτέρω δόσεις εμβολίου mRNA.
03_7.JPG
Στη μελέτη, οι συγγραφείς καταλήγουν ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA αυξήθηκε σε πολλαπλά στρώματα ηλικίας και φύλου και ήταν υψηλότερος μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού σε εφήβους και νεαρούς άνδρες και ότι αυτός ο κίνδυνος θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη πλαίσιο των οφελών του εμβολιασμού κατά του COVID-19.
Capture_47.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης