Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden διστάζει να δώσει τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία κατά την επίσκεψη Zelensky στις ΗΠΑ

Ο Biden διστάζει να δώσει τους πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία κατά την επίσκεψη Zelensky στις ΗΠΑ
Εξακολουθεί να υπάρχει μια συζήτηση εντός της κυβέρνησης Biden για αυτό το θέμα
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση Biden δεν σχεδιάζει να ανακοινώσει την απόφασή της για την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στο καθεστώς του Κιέβου κατά την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Axios επικαλούμενη πηγή με γνώση του θέματος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θέμα τέθηκε από Ουκρανούς αξιωματούχους κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στο Κίεβο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια συζήτηση εντός της κυβέρνησης Biden για αυτό το θέμα.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα έχει συνομιλίες με τον Zelensky στην Ουάσιγκτον στις 21 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι ο Zelensky σκόπευε να συναντηθεί με τους ηγέτες των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.
Σύμφωνα με το Politico το καθεστώς του Κιέβου πιέζει τις ΗΠΑ να δώσουν πράσινο φως στην παράδοση των ATACMS έως τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, στην οποία συμμετέχουν Biden και Zelensky.
Οι αξιωματούχοι στο Κίεβο «περιμένουν κάποια καλά νέα σε αυτό το μέτωπο μετά την πτώση του Ουκρανού προέδρου στη Νέα Υόρκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης