Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Θέλουμε να παρέμβουμε για τον τερματισμό του πολέμου αλλά η Ουκρανία έχει υψώσει τείχος στις διαπραγματεύσεις

Μεξικό: Θέλουμε να παρέμβουμε για τον τερματισμό του πολέμου αλλά η Ουκρανία έχει υψώσει τείχος στις διαπραγματεύσεις
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Ρωσία και την Ουκρανία να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση» είπε ο Μεξικανός πρεσβευτής στη Μόσχα
Το Μεξικό θέλει να βοηθήσει τη Ρωσία και την Ουκρανία να διευθετήσουν τη σύγκρουση και είναι έτοιμη να ενεργήσει ως μεσολαβητής, αλλά το Κίεβο έχει υψώσει ένα «τείχος» που εμποδίζει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Μεξικανός πρεσβευτής στη Ρωσία, Eduardo Villegas Mejias στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24. Κανάλι.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη Ρωσία και την Ουκρανία να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση», είπε σχετικά με την επίλυση της κρίσης.
Ο Μεξικανός διπλωμάτης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι μετά τη συνάντηση μεταξύ πρεσβευτών και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, «θα είναι δυνατό να επιλεγούν μεσολαβητές για τις διαπραγματεύσεις».
«Το Μεξικό είναι έτοιμο να χρησιμεύσει ως μεσολαβητής στη διευθέτηση της σύγκρουσης, αλλά η Ουκρανία έχει αποκλειστεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία.
Είναι απαραίτητο να βρεθούν κοινά σημεία επαφής», δήλωσε.
«Στην ερώτησή μου προς τον Lavrov αν υπάρχουν ελπίδες, ο υπουργός απάντησε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή να εξετάσει οποιεσδήποτε προτάσεις», πρόσθεσε ο Μεξικανός πρεσβευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης