Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση δεν θέλει ειρηνευτική λύση, αλλά να μας σύρει σε μία συμφωνία ταπείνωσης

Lavrov (Ρωσία): Η Δύση δεν θέλει ειρηνευτική λύση, αλλά να μας σύρει σε μία συμφωνία ταπείνωσης
O Ρώσος ΥΠΕΞ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «όλα τα μπαλάκια» για μία πιθανή ειρηνευτική λύση είναι πλέον στο γήπεδο του Κιέβου
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε την Παρασκευή ότι το θέμα των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας έχει μετατραπεί σε «συνωμοσία» κατά της Μόσχας.
Ειδικότερα, τοποθετούμενος σε στρογγυλή τράπεζα για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης με τη συμμετοχή πρεσβευτών 35 χωρών στη Μόσχα, ο Lavrov είπε ότι η Δύση προσπαθεί «να αντιστρέψει τα πάντα».
«Υπάρχει μια πραγματική πλοκή γύρω από το θέμα των λεγόμενων (ειρηνευτικών) διαπραγματεύσεων, καθώς και προσπάθειες να αντιστραφούν τα πάντα μέσω ψευδοδιπλωματίας» δήλωσε με νόημα.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας πήγε ένα βήμα παρακάτω, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις σοβαρές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση Ρωσίας-Ουκρανίας και αυτή η θέση δεν έχει αλλάξει, ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι «όλα τα μπαλάκια» για μία τέτοια διαδικασία είναι πλέον στο γήπεδο του Κιέβου.
Επιπλέον, ο Lavrov εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι ότι αντί να προωθήσει μια δίκαιη διαδικασία, η Δύση προσπαθεί να τραβήξει τις χώρες της διεθνούς κοινότητας προς την υποστήριξη της πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy, την οποία ονόμασε κατ' ευφημισμόν «φόρμουλα ειρήνης».
«Η Δύση λέει εδώ και μήνες ότι αυτή η "φόρμουλα ειρήνης" είναι η μόνη βάση για τις διαπραγματεύσεις. Ξεκινά από αθώα θέματα ... και στη συνέχεια φτάνει στον σκοπό για τον οποίο επινοήθηκε - να προκαλέσει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, να αποκαταστήσει τα σύνορα της Ουκρανίας όπως ήταν το 1991, να σύρει σε στρατοδικεία τη ρωσική ηγεσία, να αναγκάσουν τη Ρωσία να πληρώσει αποζημιώσεις και να συμφωνήσει, από ελεημοσύνη, σε μία ειρηνευτική διευθέτηση.» τόνισε με νόημα.
Παραπέρα, σύμφωνα με το διπλωμάτη η Δύση προσπαθεί να πείσει τις χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Zelensky «μόνο σε εκείνα τα σημεία που τους αρέσουν», κάτι που είναι «ανοιχτή εξαπάτηση».
O Ρώσος ΥΠΕΞ περιέγραψε αυτή την τακτική ως «προσπάθεια να παρασυρθούν οι κανονικές χώρες σε ένα απολύτως μη ρεαλιστικό, ρωσοφοβικό, τελεσίγραφο εγχείρημα» με σκοπό να χρησιμοποιηθούν οι "υπογραφές" τους εργαλειακά ώστε να δείξουν «αυξανόμενη υποστήριξη».
«Αυτές είναι ακριβώς οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Δύση όχι μόνο σε σχέση με την Ουκρανία αλλά σε πολλούς άλλους τομείς της παγκόσμιας πολιτικής» πρόσθεσε.
Τέλος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Αμεριανού ΥΠΕΞ Antony Blinken ο οποίος είπε ότι η Ουκρανία θα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις όταν συμφωνήσει η Ρωσία, ο Sergey Lavrov διερωτήθηκε εάν ο Blinken γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας απαγόρευσε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης