Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Μεγάλος κίνδυνος – Πολυάριθμες εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Μεγάλος κίνδυνος – Πολυάριθμες εκρήξεις κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia
Σημαντικοί κίνδυνοι για την πυρηνική ασφάλεια από τις επιθέσεις των Ουκρανών
Σχετικά Άρθρα
Εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) συνεχίζουν να ακούν πολυάριθμες εκρήξεις σε κάποια απόσταση από τον Πυρηνικό Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhia (ZNPP), δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΑΕ Rafael Grossi .
«Υπογραμμίζοντας τους πιθανούς κινδύνους για την πυρηνική ασφάλεια κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι ειδικοί του ΔΟΑΕ συνέχισαν να ακούνε πολυάριθμες εκρήξεις σε κάποια απόσταση από τον ZNPP, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», αναφέρει στη δήλωσή του.
«Ενημερώθηκαν επίσης από τον ZNPP για περαιτέρω επιθέσεις με drone, στις 11 Σεπτεμβρίου, στην κοντινή πόλη Energodar όπου ζει το προσωπικό με τις οικογένειές τους, προκαλώντας μικρές ζημιές σε δύο κτίρια.
Ο ZNPP ενημέρωσε τους εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα εκείνη την ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο Γενικός Διευθυντής της Rosatom, Alexey Likhachev, ενημέρωσε για αρκετές επιθέσεις με drone στο Energodar στις 11 Σεπτεμβρίου.
Δύο από αυτές εξουδετερώθηκαν, αλλά τέσσερις κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πλήγματα.
Ωστόσο, δεν υπήρξαν θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης