Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπήρχε έτοιμο σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία από το 2014 – Εάν δεν το είχε αγνοήσει η Δύση, δεν θα γινόταν πόλεμος ποτέ

Υπήρχε έτοιμο σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία από το 2014 – Εάν δεν το είχε αγνοήσει η Δύση, δεν θα γινόταν πόλεμος ποτέ
Δύση και Zelensky αγνόησαν το σχέδιο του 2014 για αυτονομία στο Donbass που θα εξασφάλιζε την ειρήνη στην Ουκρανία
Το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Πλατφόρμα Ζωής της Ουκρανίας», το οποίο δεν είναι παράνομο στην Ουκρανία, εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο διευθέτησης για το Donbass από το 2014, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του Viktor Medvedchuk, ο οποίος τώρα ηγείται του κινήματος της «Άλλης Ουκρανίας».
Την Παρασκευή (15/9/2023), αναρτήθηκαν φωτογραφίες από ένα προσχέδιο εγγράφου για την παραχώρηση αυτονομίας στο Donbass με ημερομηνία Ιουλίου 2014.
Το έγγραφο, υπογεγραμμένο από τον Medvedchuk, φέρεται να βρέθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο σπίτι του Nestor Shufrinch, μέλους του Ουκρανικού Κοινοβουλίου (Verkhovna Rada) που εκλέχθηκε με την Πλατφόρμα της Αντιπολίτευση, ο οποίος κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία στις 15/9.
«Συνέταξα αυτό το έγγραφο μετά από αίτημα της Ειδικής Αντιπροσώπου της Προεδρίας του ΟΑΣΕ στην Τριμερή Ομάδα Επαφής, Heidi Tagliavini, να εκπονήσει ένα σχέδιο διευθέτησης για το Donbass», ανέφερε ο Medvedchuk στο κανάλι Telegram της Άλλης Ουκρανίας.

Η Δύση αγνόησε το σχέδιο ειρήνης

«Αργότερα, αυτό το έγγραφο χρησιμοποιήθηκε ως βάση για το ειρηνευτικό σχέδιο του κόμματος για τη διευθέτηση της ένοπλης σύγκρουσης στο Donbass.
Δυστυχώς, οι διεθνείς οργανισμοί αγνόησαν τις προτάσεις μου και έφεραν τον πόλεμο στη χώρα μας», σημείωσε. 
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης πάντα υποστήριζε μια ειρηνική διευθέτηση.
«Εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε αποδεχτεί το σχέδιο ειρηνευτικής διευθέτησης του κόμματος, ο πόλεμος δεν θα ερχόταν ποτέ στα σπίτια μας, οι λογαριασμοί κοινής ωφελείας και οι τιμές στα καταστήματα δεν θα ήταν ποτέ τόσο τρομερά υψηλές, οι πόροι φυσικού αερίου και ενέργειας θα ήταν φθηνοί και προσιτοί και η πατρίδα μας - ειρηνική και ευημερούσα, και οι Ουκρανοί - πλούσιοι και ευτυχισμένοι», είπε.
«Όμως ο Zelensky που έχει εξαφανίσει τα λείψανα της δημοκρατίας, και οι κανίβαλοι συνεργοί του είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους κάποτε ειρηνικών Ουκρανών, για την άνευ προηγουμένου λεηλασία της χώρας και την κατάρρευση της οικονομίας της», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης