Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί στρατιώτες απορρίπτουν τις τακτικές του ΝΑΤΟ… για να σωθούν – Εκνευρισμός Δύσης

Οι Ουκρανοί στρατιώτες απορρίπτουν τις τακτικές του ΝΑΤΟ… για να σωθούν – Εκνευρισμός Δύσης
Αν έκανα αυτά που μου έμαθαν οι Δυτικοί, θα είχα πεθάνει εδώ και πολύ καιρό λέει Ουκρανός στρατιώτης
Στην απόρριψη των τακτικών και στρατηγικής πολέμου, στην οποία τους εκπαιδεύουν οι Δυτικοί εταίροι τους, προχωρούν οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούν τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι δεν έχουν καμία επαφή με αυτό που συμβαίνει στο πεδίο της μάχης.
Δημοσίευμα των Financial Times εμφανίζει τη Δύση και τους συμμάχους της Ουκρανίας να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι για το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τη δυτική στρατηγική πολέμου χωρίς να την έχουν καταφέρει πλήρως.
«Αμερικάνοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ανώνυμα σε ΜΜΕ για το ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τις σύγχρονες στρατιωτικές τακτικές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, και να συνδυάσουν κινήσεις του μηχανοκίνητου πεζικού, του πυροβολικού και της αεράμυνας.
Δεν ήθελαν να πάρουν αυτό το ρίσκο» υποστηρίζουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας πως την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ανησυχεί πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί σοβιετικές τεχνικές μάχης αντί για τις Δυτικές.

Ουκρανία: Οι Δυτικοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Δυσαρέσκεια όμως εκφράζουν και οι Ουκρανοί για τη Δύση, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης.
Μάλιστα, οι Ουκρανοί επισημαίνουν πως ο αμερικανικός στρατός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ έως σήμερα ένα τόσο ισχυρό και προετοιμασμένο εχθρό, όπως είναι η Ρωσία.
«Αν είχα κάνει αυτό που μου έμαθε ο δυτικός στρατός, θα είχα πεθάνει εδώ και πολύ καιρό» φέρεται να υποστηρίζει Ουκρανός στρατιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης