Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εύκολη λεία για τη Ρωσία τα ξεπερασμένα F16 στα χέρια των άπειρων Ουκρανών

Εύκολη λεία για τη Ρωσία τα ξεπερασμένα F16 στα χέρια των άπειρων Ουκρανών
Ολλανδία και Δανία θα στείλουν στην Ουκρανία 61 μαχητικά F16
Σχετικά Άρθρα
Τις ανησυχίες της Δύσης ότι τα αμερικανικά μαχητικά F-16 στα χέρια των άπειρων Ουκρανών πιλότων θα αποτελέσουν εύκολη λεία διατυπώνει άρθρο της ιστοσελίδας 19fortyfive.
«Αν και τα F-16 έχουν αποδεδειγμένα ισχυρές δυνατότητες, ορισμένοι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το εάν η παρουσία των μαχητικών αυτών στην Ουκρανία θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην πορεία των μαχών.
Ίσως η πιο σημαντική κριτική προέρχεται από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες που ανησυχούν ότι αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να γίνουν εύκολη λεία για το προηγμένο πυραυλικό οπλοστάσιο της Ρωσίας» υποστηρίζει στο άρθρο της η δημοσιογράφος Maya Karlin, η οποία επισημαίνει πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να λάβει τις τελευταίες εκδόσεις των F16 με τις νέες τεχνολογίες.
Μάλιστα επισημαίνει, ότι στο Κίεβο θα δοθούν ξεπερασμένα μοντέλα μαχητικών, τα οποία μάλιστα στην Ολλανδία επρόκειτο να διαγραφούν λόγω υπέρβασης του ορίου διάρκειας ζωής τους.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το άρθρο, το μαχητικό F-16 «δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπο στο παρελθόν σε μάχη με τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας».
Υπενθυμίζεται πως όπως έχει ανακοινώσει ο Zelensky, η Ολλανδία προτίθεται να προμηθεύσει την Ουκρανία με 42 μαχητικά F16, ενώ και η Δανία πρόκειται να μεταφέρει άλλα 19 αεροσκάφη στο Κίεβο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης