Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εμβέλεια των πυραύλων στο ρωσικό αεροσκάφος Su-34 αυξήθηκε σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ

Η εμβέλεια των πυραύλων στο ρωσικό αεροσκάφος Su-34 αυξήθηκε σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ
Το Su-34 ως φορέας εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μπορεί να χρειαστεί, για παράδειγμα, σε περίπτωση σύγκρουσης με χώρες του ΝΑΤΟ για την εκτέλεση στρατηγικών αποστολών
Τα ρωσικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς (LCRCM), έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης, δοκιμάστηκε η χρήση ενός πυραύλου κρουζ μεγάλου βεληνεκούς με το Su-34, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε αυτά τα αεροσκάφη.
Ο πύραυλος δεν είναι νέος, όπως το αεροσκάφος, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά.
Διευκρίνισε ότι το Su-34 έπληξε επιτυχώς μια ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας έναν τέτοιο πύραυλο.
Για να δοκιμαστεί η νέα σύνθεση του αεροπορικού συγκροτήματος - ένας αερομεταφορέα συν πύραυλο - χρησιμοποιήθηκε η πιο σύγχρονη έκδοση του βομβαρδιστικού πρώτης γραμμής Su-34NVO (NVO - «νέες δυνατότητες»).
Το Su-34 ως φορέας εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μπορεί να χρειαστεί, για παράδειγμα, σε περίπτωση σύγκρουσης με χώρες του ΝΑΤΟ για την εκτέλεση στρατηγικών αποστολών».
«Η χρήση του UMPC με βόμβες μεγαλύτερου διαμετρήματος έχει προσαρμοστεί, τώρα στο Su-34 και μπορεί να χτυπήσει ουκρανικούς στόχους με UMPC-250, UMPC-500 και UMPC-1500».
Μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης είναι προσαρτημένη σε μια συμβατική βόμβα ελεύθερης πτώσης, μετατρέποντάς την σε ελεγχόμενη.
Η μονάδα διαθέτει πτυσσόμενο φτερό και πηδάλια, καθώς και σύστημα ελέγχου που κατευθύνει τα πυρομαχικά στον στόχο σε αυτόματη λειτουργία.
Προηγουμένως, το Su-34 χρησιμοποιούσε βόμβες 250 και 500 κιλών σε ειδική επιχείρηση με το UMPC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης