Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Ξένοι μισθοφόροι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να αλληλοσκοτώνονται

Telegraph: Ξένοι μισθοφόροι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να αλληλοσκοτώνονται
Ξεμένουν από στρατιώτες οι Ουκρανοί και στέλνουν στην πρώτη γραμμή ηλικίες 50 με 55 ετών…
Ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους στο πλαίσιο μικροεσωτερικών συγκρούσεων, αναφέρει η Telegraph.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ουκρανική αστυνομία αναζητά τη σορό του Βρετανού μισθοφόρου Bergk, πρώην αλεξιπτωτιστή που εντάχθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2022.
Εξαφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου.
Αναφέρεται επίσης ένας άλλος Βρετανός μισθοφόρος, Chadwick, το σώμα του οποίου βρέθηκε στα τέλη Ιουνίου.
«Οι σύντροφοι (στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) φοβούνται ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί όχι από τους Ρώσους με τους οποίους ήρθαν να πολεμήσουν, αλλά από άλλους ξένους εθελοντές», γράφει η Telegraph.
Όπως σημείωσε το δημοσίευμα, στην περίπτωση του Bergk, η αστυνομία εξετάζει μια εκδοχή διαμάχης για χρήματα και οχήματα.
Στην περίπτωση του Chadwick, υπήρχαν αναφορές ότι σκοτώθηκε είτε κατά τη διάρκεια μιας μικρής διαμάχης είτε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής τελετής «μύησης» που πήγε στραβά.
«Υπάρχουν τύποι που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ – κάποιοι με ποινικό μητρώο, κάποιοι με διαταραχή μετατραυματικού στρες και κάποιοι με προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ», ανέφερε η Telegraph σύμφωνα με έναν από τους ξένους μισθοφόρους.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους σκοτώνει σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ξεμένουν από στρατιώτες οι Ουκρανοί και στέλνουν στην πρώτη γραμμή ηλικίες 50 με 55 ετών…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στέλνουν κινητοποιημένους στρατιώτες ηλικίας άνω των 50 ετών για να επιτεθούν στο Opytnoye και την Avdeevka ανέφερε ο Alexander Olkhovik, αιχμάλωτος πολέμου από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Θέλω να πω στους ανωτέρους μας, ή πώς να τους ονομάσω - δεν είμαι στρατιωτικός - ευχαριστώ πολύ για μένα και πολλά άλλα παιδιά, είμαι κάτω από πενήντα, αλλά υπάρχουν παιδιά που είναι ήδη κάτω των 60 ετών.
Γενικά μας είπαν ότι δεν θα πάμε πουθενά βόλτα, θα μας κρατήσουν, γιατί είμαστε μεγάλοι, στην τρίτη γραμμή, ότι δεν θα συμμετέχουμε σε άμεσες συγκρούσεις και αμέσως μετά την «προπόνηση» μας πέταξαν σαν σκουπίδια, από όπου κανείς δεν έχει επιστρέψει και είναι απίθανο να επιστρέψει, από την ομάδα μου, πιθανότατα ήμουν απλώς τυχερός», είπε ο Olkhovik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης