Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η Ρωσία για συνομιλίες, δεν θέλουν οι Αγγλοσάξονες - Απάτη η φόρμουλα Zelensky - Lavrov: Η μπάλα στο Κίεβο…

Έτοιμη η Ρωσία για συνομιλίες, δεν θέλουν οι Αγγλοσάξονες - Απάτη η φόρμουλα Zelensky - Lavrov: Η μπάλα στο Κίεβο…
Οι Αγγλοσάξονες είναι αυτοί που αναγκάζουν την Ουκρανία να συνεχίσει τον πόλεμο λέει ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Την ετοιμότητα της Ρωσίας να προχωρήσει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Ουκρανικού ζητήματος επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Αγγλοσάξονες είναι αυτοί που πιέζουν το Κίεβο να συνεχίσει να πολεμά και να μη συνομιλεί με τη Μόσχα.
«Μια πραγματική συνωμοσία και προσπάθειες μέσω της ψευδο-διπλωματίας αναδύονται γύρω από το θέμα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας.
Γίνεται μια προσπάθεια να ανατραπούν τα πάντα» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δύσης στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια.
«Όπως έκαναν στην αρχή των γεγονότων στην Ουκρανία.
Για πολλά χρόνια ήταν προτεραιότητα για τους Δυτικούς εταίρους μας, ιδίως για τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία.
Επένδυσαν δισεκατομμύρια δολάρια στην ουκρανική αντιπολίτευση και την έφεραν στην εξουσία μέσω ενός αντισυνταγματικού και αιματηρού πραξικοπήματος» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Προκρίνουν τη φόρμουλα Zelensky

Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Δύση επιχειρεί να εξαπατήσει τα κράτη της παγκόσμιας πλειοψηφίας, κατευθύνοντας τα προς την φόρμουλα ειρήνης που έχει διατυπώσει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky.
«Βασίζονται σε εντελώς αφελείς ανθρώπους, άπειρους όχι μόνο στη διπλωματία, αλλά και στην απλή επικοινωνία μεταξύ ενηλίκων
Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για μια καθαρή απάτη.
Θέλουν να σύρουν κανονικές χώρες σε ένα απολύτως μη ρεαλιστικό, ρωσοφοβικό τελεσίγραφο και μετά να κρύβονται πίσω από το όνομα αυτών των κανονικών χωρών, λέγοντας: «Έχουμε αυξανόμενη υποστήριξη στις χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής».
Η Δύση λέει εδώ και πολλούς μήνες ότι αυτή η «φόρμουλα ειρήνης» είναι η μόνη βάση για διαπραγματεύσεις.
Δεν εκπλήσσομαι καν, γιατί αυτές είναι ακριβώς οι αδίστακτες μέθοδοι που χρησιμοποιεί η Δύση όχι μόνο σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά σε πολλούς άλλους τομείς της παγκόσμιας πολιτικής» είπε ο Lavrov.

Σοβαρές διαπραγματεύσεις

Όπως είπε ο Lavrov, η Ρωσία είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις σοβαρές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης.
«Η θέση μας αυτή δεν έχει αλλάξει.
Έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα απαντήσουμε σε όλες τις σοβαρές προτάσεις.
Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούμε» ανέφερε ο Lavrov, επικαλούμενος τις πρόσφατες συνομιλίες στη Μόσχα με ηγέτες Αφρικανικών κρατών, οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους ειρηνευτική πρόταση.

Η μπάλα στο Κίεβο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε πως η μπάλα πλέον είναι στο Κίεβο όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, αναφέροντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να συνομιλήσει με τη νέα αντιπροσωπεία που προτίθεται να στείλει στη Μόσχα το Βατικανό προκειμένου να παρουσιάσει το δικό του ειρηνευτικό σχέδιο.
«Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με όλους, είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με όλους» επισήμανε ο Lavrov.

Οι ΗΠΑ πουλάνε τα όπλα τους

Μάλιστα ο Lavrov αφενός κατηγόρησε τη Δύση αφενός ότι θέλει να εξαπατήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες σχετικά με τις θέσεις της στο ουκρανικό αφετέρου υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απελευθερώσουν τις αγορές για να πουλήσουν τα στρατιωτικά τους προϊόντα για τον εξοπλισμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
«Κοιτάξτε τα τεράστια ποσά που διαθέτουν για να συνδράμουν την Ουκρανία.
Κοιτάξτε στο πως σοβιετικά, ρωσικά και πλέον δυτικά όπλα αποσύρονται από την Ευρώπη.
Η αγορά ανοίγει για την παροχή των αμερικανικών στρατιωτικών προϊόντων για τον επανεξοπλισμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μέσω της διάθεσης τεράστιων κονδυλίων και της αγοράς αμερικανικών όπλων που παράγονται από Αμερικάνους κατασκευαστές» επισήμανε ο Lavrov.

Οι Αγγλοσάξονες θέλουν τον πόλεμο

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Lavrov υποστήριξε πως οι Αγγλοσάξονες είναι αυτοί που πιέζουν το Κίεβο να συνεχίσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση και να μη μπει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης