Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ωμή παραδοχή Ουκρανίας: Αντέχουμε πόλεμο μόνο για 3 μήνες, εκκένωση Kherson, Kupyansk - Γιατί η Ρωσία... ετοιμάζει το Su-34;

Ωμή παραδοχή Ουκρανίας: Αντέχουμε πόλεμο μόνο για 3 μήνες, εκκένωση Kherson, Kupyansk - Γιατί η Ρωσία... ετοιμάζει το Su-34;
Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ρώσοι θα καταστρέψουν τους πυραύλους ATACMS… αυτό το ξέρουν στην Δύση - Jeffrey Sachs (Columbia University): Ο Zelensky είναι επικίνδυνος για την Ουκρανία – Οι ΗΠΑ έστειλαν τους Ουκρανούς σε σφαγή
(upd 28) Η αντεπίθεση έχει αποτύχει, το υποστηρίζουν όλοι από Ανατολή έως Δύση, αυτό δεν είναι είδηση…
Οι Ουκρανοί λένε δεν αντέχουμε πόλεμο διαρκείας, αλλά ούτε αυτό είναι είδηση… υποστηρίζουν ότι αντέχουν μόλις 3 μήνες
Ο οικονομολόγος του Columbia University Jeffrey Sachs ανατριχιάζει όταν ακούει τον Zelensky να ζητάει όλο και περισσότερα όπλα αλλά ούτε αυτό είναι είδηση…
Οι αρχές της Ουκρανίας ζητούν να εκκενωθούν σχεδόν 50 χωριά σε Kherson και Kupyansk φοβούμενοι είτε σκληρές ρωσικές επιθέσεις, είτε προέλαση των ρώσων αλλά ούτε αυτό είναι είδηση…
Είδηση είναι ότι η Ρωσία με τις περισσότερες κυρώσεις που έχει ποτέ υποστεί κράτος στον πλανήτη διπλασίασε την παραγωγή πυραύλων και οπλικών συστημάτων προκαλώντας παγκόσμια κατάπληξη…
Επίσης τροποποίησε τα πολεμικά αεροπλάνα Su-34 με ένα σκοπό να ρίχνουν ειδικούς πυραύλους σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος ΝΑΤΟ με Ρωσία…

Και ενώ η Ουκρανία στέλνει σε βέβαιο θάνατο Ουκρανούς ηλικίας 50 και 60 ετών... ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι ήδη 300.000 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή στη ρωσική ειδική επιχείρηση....

Putin: Οι ΗΠΑ διαπράττουν έγκλημα με τα χέρια τρίτων – Ποτέ δεν αρνηθήκαμε συνομιλίες

Πυρά στις ΗΠΑ ότι διαπράττουν έγκλημα στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας τα χέρια τρίτων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin αναφερόμενος στην χρήση πυρομαχικών διασποράς.
«Υπάρχει μια χώρα που πιστεύει ότι αποτελεί εξαίρεση, πρόκειται για τις ΗΠΑ.
Ακόμα και αυτό που θεωρεί έγκλημα, το επιτρέπει στον εαυτό της να το πράττει, διότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιεί τα πυρομαχικά διασποράς μόνο που αυτά πολύ απλά είναι στα χέρια των Ουκρανών» είπε ο Putin κατά τη διάρκεια της συνάντησης του στο Sochi με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Alexander Lukashenko.
«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να λύσουν τα πάντα από θέση ισχύος, είτε μέσω οικονομικών κυρώσεων και περιορισμών είτε με την απειλή της χρήσης στρατιωτικών μέσων» είπε ο Putin.

Δεν αρνηθήκαμε ποτέ διαπραγματεύσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι ουδέποτε η Ρωσία αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία.
«Επομένως, εάν το θέλει η άλλη πλευρά, δεν έχει παρά να το πει» είπε ο Putin, ο οποίος ανέφερε πως δεν ακούγεται τίποτα από τους Ουκρανούς.
Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΕΞ, Anthony Blinken ότι στο ταγκό χρειάζονται δύο, o Putin αναφέρθηκε στον χορό hopak (παραδοσιακός χορός των Ουκρανών), επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό για την Ουκρανία να μην τον ξεχνά.
«Διαφορετικά θα χορεύουν με τον ρυθμό κάποιου άλλου» υποστήριξε ο Putin.

Patrushev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Συμμαχούμε με τις χώρες που πολεμούν τα παράσιτα της Δύσης

Η Ρωσία έχει γίνει μαγνήτης, που έλκει όλους όσοι επιθυμούν να αντιμετωπίσουν τους παρασιτικούς τρόπους της Δύσης, μια προσπάθεια στην οποία η πλειονότητα των χωρών είναι έτοιμη να βοηθήσει, δ
ήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Nikolay Patrushev σε συνέντευξή του στο περιοδικό Razvedchik.
«Η Ρωσία έχει γίνει πόλος έλξης για όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να αντιταχθούν στις παρασιτικές πρακτικές της Δύσης, γιατί προσφέρουμε έναν εναλλακτικό δρόμο», σημείωσε ο Patrushev, εκ των στενότερων συνεργατών του Vladimir Putin.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κύρια περιγράμματα αυτής της διαδρομής σκιαγραφούνται στην τελευταία έκδοση της επίσημης έννοιας εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας.
Ο Patrushev επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε συνεργασία με όλες τις εποικοδομητικά προσανατολισμένες χώρες και τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να προχωρήσουν μαζί στο μονοπάτι της ανάπτυξης και να θέσουν τα θεμέλια για μια νέα, πραγματικά δημοκρατική, πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.
«Οι περισσότερες χώρες είναι έτοιμες να συνεργαστούν για προώθηση αυτής της τάσης προς τα εμπρός», τόνισε. 

Οι Ουκρανοί στρατιώτες απορρίπτουν τις τακτικές του ΝΑΤΟ… για να σωθούν – Εκνευρισμός Δύσης

Στην απόρριψη των τακτικών και στρατηγικής πολέμου, στην οποία τους εκπαιδεύουν οι Δυτικοί εταίροι τους, προχωρούν οι Ουκρανοί στρατιώτες, οι οποίοι κατηγορούν τη Δύση και το ΝΑΤΟ ότι δεν έχουν καμία επαφή με αυτό που συμβαίνει στο πεδίο της μάχης.
Δημοσίευμα των Financial Times εμφανίζει τη Δύση και τους συμμάχους της Ουκρανίας να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι για το γεγονός ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τη δυτική στρατηγική πολέμου χωρίς να την έχουν καταφέρει πλήρως.
«Αμερικάνοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ανώνυμα σε ΜΜΕ για το ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν τις σύγχρονες στρατιωτικές τακτικές κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους, και να συνδυάσουν κινήσεις του μηχανοκίνητου πεζικού, του πυροβολικού και της αεράμυνας.
Δεν ήθελαν να πάρουν αυτό το ρίσκο» υποστηρίζουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας πως την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ ανησυχεί πως ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί σοβιετικές τεχνικές μάχης αντί για τις Δυτικές.

Οι Δυτικοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Δυσαρέσκεια όμως εκφράζουν και οι Ουκρανοί για τη Δύση, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης.
Μάλιστα, οι Ουκρανοί επισημαίνουν πως ο αμερικανικός στρατός δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ έως σήμερα ένα τόσο ισχυρό και προετοιμασμένο εχθρό, όπως είναι η Ρωσία.
«Αν είχα κάνει αυτό που μου έμαθε ο δυτικός στρατός, θα είχα πεθάνει εδώ και πολύ καιρό» φέρεται να υποστηρίζει Ουκρανός στρατιώτης.

Associated Press: Ο Zelensky θα συναντηθεί με τον Biden στον Λευκό οίκο 21/9 – Στις 19/9 θα μιλήσει στον ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden στον Λευκό Οίκο την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το Associated Press επικαλούμενο πηγή από την αμερικανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Zelensky θα συναντηθεί με τον ηγέτη των ΗΠΑ «στον Λευκό Οίκο την ερχόμενη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023».
Επίσης, πηγές του αμερικανικού Κογκρέσου ανέφεραν ότι ο Zelensky θα συμμετάσχει επίσης στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα επισκεφθεί το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί «καθώς το Κογκρέσο συζητά για την παροχή έως και 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια» στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, το NBC ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμο κυβερνητικό στέλεχος της Ουκρανίας, ότι ο Zelensky σχεδίαζε να συναντηθεί με τον Biden κατά την επίσκεψή του στην Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε εάν η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ή ο Biden θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ηγέτη στην Ουάσιγκτον.
Ο Zelensky έχει προγραμματιστεί να απευθύνει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2023, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση υψηλού επιπέδου για την Ουκρανία.

Klintsevich (στρατιωτικός αναλυτής): Ο Zelensky συνεχίζει την αντεπίθεση μόνο για τα χρήματα – Η Ουκρανία έχει ήδη χάσει

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να κάνει προσπάθειες αντεπίθεσης μόνο λόγω των χρημάτων που λαμβάνει, εκτιμά ο στρατιωτικός αναλυτής Andrei Klintsevich.
«Οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία μόνο για το οικονομικό έτος 2024, το οποίο ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες την 1η Οκτωβρίου.
Το ποσό αυτό θα πάει στο γραφείο της αποστολής παρακολούθησης στο Κίεβο που υποτίθεται ότι θα εντοπίσει τη διαφθορά στην Ουκρανία.
Ως εκ τούτου, ο πρωταρχικός στόχος του Zelensky είναι να στείλει τους πάντες στην επίθεση για να πετύχει τουλάχιστον κάποιο αποτέλεσμα», σημειώνει ο αναλυτής.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Zelensky και του Biden.
Στόχος του Zelensky είναι να εκλιπαρήσει για περισσότερα χρήματα για τον επόμενο χρόνο.

Ουκρανία: Καταλάβαμε το χωριό Avdiivka

Στην κατάληψη του χωριού Avdiivka που βρίσκεται νότια του Bakhmut στην επαρχία του Donetsk υποστηρίζουν ότι προχώρησαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
«Στην κατεύθυνση του Bakhmut, ο εχθρός δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να διασπάσει την άμυνα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Bohdanivka.
Με τη σειρά τους οι δυνάμεις της Ουκρανίας κατά τις επιθετικές ενέργειες τους είχαν μερική επιτυχία στην περιοχή Klishchiivka.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων επίθεσης είχαν επιτυχία και κατέκτησαν τον Andriivka, προκαλώντας στον εχθρό σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook το γενικό επιτελείο των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ρωσική αντεπίθεση στη Zaporizhia

Ο ρωσικός στρατός αντεπιτέθηκε με απόλυτη επιτυχία στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο χωριό Verbovoye στην περιοχή Zaporizhia, δήλωσε στο RIA Novosti ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του τοπικού κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία».
«Οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς, βελτιώνοντας παράλληλα τις θέσεις τους», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Rogov, οι ρωσικές μονάδες απέκρουσαν όλες τις εχθρικές επιθετικές προσπάθειες, καταστρέφοντας τουλάχιστον τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης κατά τη διάρκεια μιας από τις ουκρανικές επιθέσεις, δύο από τα οποία, σύμφωνα με επιβεβαιωμένα στοιχεία, ήταν αμερικανικά MaxxPro.
Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ασφάλειας προειδοποιεί για τον κίνδυνο που υπάρχει από τις επιθέσεις των Ουκρανών κοντά στον πυρηνικό σταθμό της περιοχής.

Με Ουκρανικά όπλα χτυπήθηκε το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης και όχι με Storm Shadow, λένε οι Ουκρανοί αλλά δεν είναι αλήθεια

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου της Ουκρανίας Podolyak ισχυρίζεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν όπλα και εξοπλισμό ουκρανικής κατασκευής για επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας της Ρωσίας.
«Χρησιμοποιούμε ουκρανικό εξοπλισμό και όπλα για τον σκοπό αυτό».
Ο Podolyak απέρριψε μια αναφορά του Sky News, λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποίησαν πυραύλους Storm Shadow κατασκευής Ηνωμένου Βασιλείου για την πρόσφατη επίθεσή τους στην πόλη της Σεβαστούπολης της Κριμαίας.
Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η ουκρανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.
Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν κατά των ρωσικών πόλεων, αλλά ανάγκασε την Ουκρανία να είναι πιο προσεκτική στα σχόλιά της για το θέμα. Εξαιτίας αυτού, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αρνούνται επίσης τη συμμετοχή της χώρας σε οποιοδήποτε χτύπημα στη Ρωσία.
Ακόμα κι αν παραδέχονται τον ρόλο του Κιέβου….
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία εκτόξευσε 10 πυραύλους κρουζ στο ναυπηγείο και 7 αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας.
Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης τρία σκάφη χωρίς πληρώματα εναντίον ενός αποσπάσματος πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Μαύρη Θάλασσα.
Το περιπολικό The Vasily Bykov κατέστρεψε όλα τα drones - σκάφη.
Οι Ουκρανικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν δύο πολεμικά πλοία υπό επισκευή.
Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι και τα δύο πλοία θα επισκευαστούν και θα ενταχθούν ξανά στον ρωσικό στόλο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Sky News έγραψε αναφερόμενος σε δυτικούς και ουκρανούς αξιωματούχους ότι για την επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι κρουζ Storm Shadow κατασκευής Ηνωμένου Βασιλείου.

Oleg Soskin (πρώην σύμβουλος Leonid Kuchma): Η Ουκρανία δεν έχει πόρους για μακροχρόνιο πόλεμο

Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να εμπλακεί σε μακροχρόνιες μάχες, επειδή δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, δήλωσε ο Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην Ουκρανού Προέδρου Leonid Kuchma.
Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για έναν μακρύ, επίπονο πόλεμο. Αντικειμενικά, δεν είναι ικανή να εμπλακεί σε αυτόν, επειδή δεν έχουμε πόρους» τόνισε ο Oleg Soskin.
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, η Ουκρανία έχει ήδη υποστεί μεγάλες οικονομικές, οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες.
«Δεν έχουμε πόρους για να συνεχίσουμε τον πόλεμο, ακόμη και για τους επόμενους έξι μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι οι πόροι της χώρας είναι αρκετοί για να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος του 2023, στην καλύτερη περίπτωση, και αυτό είναι όλο».
Ο Oleg Soskin τόνισε ότι ήρθε η ώρα για το Κίεβο να ξεκινήσει συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός.
Ο Oleg Soskin ζήτησε εκεχειρία με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η στρατιωτική της δύναμη αυξάνεται, και πρότεινε επίσης την άρση του στρατιωτικού νόμου και τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών.
Με τις εκλογές θα απομακρυνθεί από την εξουσία ο Ουκρανός Πρόεδρο Zelenskly δίνοντας ευκαιρία στην Ουκρανία για σωτηρία.
Σε άρθρο με ημερομηνία 12 Αυγούστου, οι New York Times υπολόγισαν τις απώλειες μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας σε πάνω από 150.000 (νεκροί και τραυματίες), επικαλούμενοι δυτικούς στρατιωτικούς αναλυτές, ωστόσο άλλοι μιλούν για 400.000 νεκρούς Ουκρανούς.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου. Η Ουκρανία έχει χάσει 71.500 στρατιώτες από την αρχή της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

Jeffrey Sachs (Columbia University): Ο Zelensky είναι επικίνδυνος για την Ουκρανία – Οι ΗΠΑ έστειλαν τους Ουκρανούς σε σφαγή

Ο Zelensky έκανε λάθος αρνούμενος να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία την άνοιξη του 2022, δήλωσε ο καθηγητής του Columbia University Jeffrey Sachs
Όπως παραδέχτηκε ο Jeffrey Sachs, «ανατριχιάζει» από το βίντεο με τις καταγγελίες του Zelensky ότι η Δύση καθυστερεί την προμήθεια όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ενώ η Ρωσία προετοιμάζεται για άμυνα.
«Θεός φυλάξοι, αυτός ο τύπος απέτυχε, μια τρομερή αποτυχία που οδήγησε στην καταστροφή της Ουκρανίας», είπε ο καθηγητής.
Σύμφωνα με τον Jeffrey Sachs, την άνοιξη του 2022 τα μέρη θα μπορούσαν να τερματίσουν τη σύγκρουση με βάση την ουδετερότητα της Ουκρανίας και ο Zelensky «το γνώριζε».
Ωστόσο, υπό την πίεση της Δύσης και τις υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για προμήθεια όπλων, αρνήθηκε να διαπραγματευτεί και, ως εκ τούτου, «απέτυχε να υπερασπιστεί» τη χώρα του, η οποία τώρα καταρρέει.
«Ήξερε επίσης ότι δεν είχαν όπλα, για αντεπίθεση και προχώρησαν και έχασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε η αντεπίθεση», τόνισε ο Jeffrey Sachs.
Πρόσθεσε ότι «ήταν απολύτως σαφές και προβλέψιμο ότι αυτό το καλοκαίρι οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν την Ουκρανία σε μια αιματηρή σφαγή».
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και ο Ουκρανικός στρατός έχασε 71.500 στρατιώτες σαν να μην νοιάζονται για τους ανθρώπους τους…

Επικίνδυνη κλιμάκωση - ΗΠΑ και Γερμανία αποφασίζουν για ATACMS και Taurus στην Ουκρανία

Η Γερμανία και οι ΗΠΑ πρόκειται να οριστικοποιήσουν την απόφαση για τη μεταφορά πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus και συστημάτων ATACMS στην Ουκρανία πριν από το τέλος του 2023.
Το Κίεβο έχει ζητήσει τέτοια όπλα στο παρελθόν, αλλά το Βερολίνο και η Ουάσιγκτον εξακολουθούν να εξετάζουν το ερώτημα φοβούμενοι ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιους πυραύλους για να επιτεθεί στο ρωσικό έδαφος.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius δήλωσε ότι η απόφαση για τη μεταφορά των πυραύλων Taurus θα ληφθεί μέσα στις επόμενες μία έως δύο εβδομάδες.
«Η Γερμανία θα πρέπει να επιτρέψει στον εαυτό της αυτή τη σύνεση, ακόμα κι αν είναι δύσκολο για τους Ουκρανούς φίλους μας να το καταλάβουν», είπε στην πρώτη Διάσκεψη Ειρήνης της Βεστφαλίας στο Μίνστερ, αναφέρει η Zeit.
Ο Pistorius είπε ότι υπάρχουν περίπου 500 Taurus στα γερμανικά αποθέματα, αλλά οι μισοί από αυτούς δεν πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις, ενώ οι άλλοι μισοί απαιτούν τεχνικές τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις λογισμικού.
Αναφορές σχετικά με την πρόθεση των αρχών των ΗΠΑ να μεταφέρουν συστήματα ATACMS μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο εμφανίστηκαν πρόσφατα σε δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά ο Λευκός Οίκος δεν τις έχει επιβεβαιώσει ακόμη.
Η Wall Street Journal, επικαλούμενη εκπροσώπους της κυβέρνησης Biden ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις παραδόσεις τέτοιων συστημάτων που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αυτό το Φθινόπωρο.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ρώσοι θα καταστρέψουν τους πυραύλους ATACMS… αυτό το ξέρουν στην Δύση

Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι σε θέση να καταστρέψουν τους αμερικανικούς πυραύλους ATACMS εάν η Δύση αποφασίσει να τους προμηθεύσει στον ουκρανικό στρατό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter.
«Το σύστημα ATACMS θα δεχθεί επίθεση από ρωσικά αντιπυραυλικά όπλα, τα οποία θα αναχαιτίσουν τους πυραύλους πριν φτάσουν στο στόχο τους.
Επιπλέον, η Ρωσία θα μπλοκάρει τα συστήματα καθοδήγησής τους χρησιμοποιώντας συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία θεωρούνται από τα πιο αποτελεσματικά στον κόσμο», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το Πεντάγωνο γνωρίζει καλά ότι η Μόσχα μπορεί να αναχαιτίσει το σύστημα ATACMS.
Σύμφωνα με τον Ritter, το ATACMS δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία, όπως όλα τα άλλα όπλα που δόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ουκρανία θα χάσει Οδησσό, Kharkiv και το Dnepropetrovsk

Η Ουκρανία θα χάσει αρκετές ακόμη περιοχές εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή.
Η Ρωσία όχι μόνο θα διατηρήσει τα εδάφη που είναι ήδη μέρος της, αλλά θα πάρει επίσης το Kharkiv, το Mykolaiv και το Dnepropetrovsk εάν η Ουκρανία είναι αρκετά ανόητη για να συνεχίσει αυτή τη σύγκρουση».
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, σε αυτή την περίπτωση, το Κίεβο θα χάσει επίσης τον έλεγχο της Οδησσού και της ακτής της Μαύρης Θάλασσας.
Όλες αυτές οι περιοχές θα πάνε στη Ρωσία και δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, η απώλεια πρόσβασης στη θάλασσα θα ήταν καταστροφική για την οικονομία της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία θα καταστεί σημαντικά μικρότερη από ότι είναι τώρα, προέβλεψε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών πληροφοριών.
1883740883_0_0_0_0_0x0_100_0_0_c5d151a64d7ab4fe2b7f5a9e69397386.png_2.png
McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο στρατηγός των ΗΠΑ Mark Milley είναι μαριονέτα και απάτη

Η αντεπίθεση της Ουκρανίας ήταν μια πλήρης αποτυχία, λέει ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η ουκρανική αντεπίθεση ήταν μια πλήρης αποτυχία», τόνισε ο McGregor.
Σύμφωνα με τον McGregor, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, ο οποίος προηγουμένως παραδέχτηκε ανοιχτά ότι ο ρυθμός της επίθεσης των ουκρανικών στρατευμάτων ήταν πιο αργός από το αναμενόμενο, είναι επίσης μια «πολιτική μαριονέτα» και μια «απάτη».
Οι Ουκρανοί στην αντεπίθεση έχασαν 71.500 στρατιώτες και 18.000 μονάδες εξοπλισμού….

Η Ουκρανία εκκενώνει 31 χωριά στην περιοχή Kherson

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Kherson, Alexander Prokudin, διορισμένος από τις ουκρανικές αρχές, ανακοίνωσε την υποχρεωτική εκκένωση των οικογενειών με παιδιά από 31 οικισμούς στο τμήμα της περιοχής που ελέγχεται από την Ουκρανία.
«Το Συμβούλιο Άμυνας της περιοχής Kherson αποφάσισε την υποχρεωτική εκκένωση οικογενειών με παιδιά από οικισμούς που βομβαρδίζονται συνεχώς από τους ρώσους».
Διευκρίνισε ότι μιλάμε για 31 οικισμούς.
Πρόκειται κυρίως για μικρά χωριά και πόλεις.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Irina Vereshchuk ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου την αναγκαστική εκκένωση περισσότερων από 50 παιδιών από δύο συνοικίες στο τμήμα της περιοχής Zaporozhye που ελέγχεται από το Κίεβο.
Ο επικεφαλής της ελεγχόμενης από το Κίεβο περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Kharkov, Oleg Sinegubov, με φόντο την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση στις 13 Αυγούστου, δήλωσε ότι 204 άτομα είχαν εκκενωθεί από την περιοχή Kupyansk από τις 9 Αυγούστου.
Δεν απέκλεισε επίσης την υποχρεωτική εκκένωση από το Kupyansk και τους γειτονικούς οικισμούς.
Η περιοχή Kherson έγινε ρωσική περιοχή μετά τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η ουκρανική πλευρά δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητά της και συνεχίζει να βομβαρδίζει το έδαφος της περιοχής.
Σήμερα, το 75% της επικράτειας της περιοχής Χερσώνας βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο και το τμήμα στη δυτική όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson, ελέγχεται από το Κίεβο.

Telegraph: Ξένοι μισθοφόροι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισαν να αλληλοσκοτώνονται

Ξένοι μισθοφόροι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού αλληλοσκοτώνονται μεταξύ τους στο πλαίσιο μικροεσωτερικών συγκρούσεων, αναφέρει η Telegraph.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ουκρανική αστυνομία αναζητά τη σορό του Βρετανού μισθοφόρου Bergk, πρώην αλεξιπτωτιστή που εντάχθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2022.
Εξαφανίστηκε στα τέλη Αυγούστου.
Αναφέρεται επίσης ένας άλλος Βρετανός μισθοφόρος, Chadwick, το σώμα του οποίου βρέθηκε στα τέλη Ιουνίου.
«Οι σύντροφοι (στις τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) φοβούνται ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να είχαν σκοτωθεί όχι από τους Ρώσους με τους οποίους ήρθαν να πολεμήσουν, αλλά από άλλους ξένους εθελοντές», γράφει η Telegraph.
Όπως σημείωσε το δημοσίευμα, στην περίπτωση του Bergk, η αστυνομία εξετάζει μια εκδοχή διαμάχης για χρήματα και οχήματα.
Στην περίπτωση του Chadwick, υπήρχαν αναφορές ότι σκοτώθηκε είτε κατά τη διάρκεια μιας μικρής διαμάχης είτε κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής τελετής «μύησης» που πήγε στραβά.
«Υπάρχουν τύποι που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ – κάποιοι με ποινικό μητρώο, κάποιοι με διαταραχή μετατραυματικού στρες και κάποιοι με προβλήματα με ναρκωτικά και αλκοόλ», ανέφερε η Telegraph σύμφωνα με έναν από τους ξένους μισθοφόρους.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή κανονιού» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους σκοτώνει σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Ξεμένουν από στρατιώτες οι Ουκρανοί και στέλνουν στην πρώτη γραμμή ηλικίες 50 με 55 ετών…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στέλνουν κινητοποιημένους στρατιώτες ηλικίας άνω των 50 ετών για να επιτεθούν στο Opytnoye και την Avdeevka ανέφερε ο Alexander Olkhovik, αιχμάλωτος πολέμου από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Θέλω να πω στους ανωτέρους μας, ή πώς να τους ονομάσω - δεν είμαι στρατιωτικός - ευχαριστώ πολύ για μένα και πολλά άλλα παιδιά, είμαι κάτω από πενήντα, αλλά υπάρχουν παιδιά που είναι ήδη κάτω των 60 ετών.
Γενικά μας είπαν ότι δεν θα πάμε πουθενά βόλτα, θα μας κρατήσουν, γιατί είμαστε μεγάλοι, στην τρίτη γραμμή, ότι δεν θα συμμετέχουμε σε άμεσες συγκρούσεις και αμέσως μετά την «προπόνηση» μας πέταξαν σαν σκουπίδια, από όπου κανείς δεν έχει επιστρέψει και είναι απίθανο να επιστρέψει, από την ομάδα μου, πιθανότατα ήμουν απλώς τυχερός», είπε ο Olkhovik.

Εγκληματίες οι Ουκρανοί, στέλνουν ρώσους αιχαμλώτους πολέμου σε ναρκοπέδια

Ουκρανοί στρατιώτες, έστειλαν αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες σε ένα ναρκοπέδιο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Το βίντεο (το οποίο καταγράφει πώς στέλνονται οι στρατιώτες της Ρωσίας στις νάρκες) ήταν σε ένα τηλέφωνο που βρέθηκε σε ένα σκαμμένο όρυγμα με τις λέξεις: «Αν φτάσεις εκεί, είσαι ελεύθερος».
Το βίντεο που έδωσε δείχνει πώς μια ομάδα στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την απειλή όπλου, οδηγεί άοπλους ρώσους με στολές ρωσικού στρατού σε ένα χωράφι, λέγοντας:
«Εδώ είναι, «απελευθερωτές», «Έρχονται καλά».
Επίσης, σε έναν από τους Ουκρανούς μαχητές δεν άρεσε ο τρόπος που περπατούσε ένας από τους κρατούμενους και άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση του.
Στο τέλος του βίντεο σημειώθηκε έκρηξη προς την κατεύθυνση ενός από τους Ρώσους στρατιώτες.
Βίντεο με αντίποινα ή βασανιστήρια ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού έχουν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο περισσότερες από μία φορές.
Έτσι, τον περασμένο Νοέμβριο δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να πυροβολούν στρατιώτες που είχαν παραδοθεί και ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος.
Εμφανίστηκαν επίσης πλάνα από συλληφθέντες Ρώσους που πυροβολήθηκαν στα πόδια.
Επιπλέον, το στρατιωτικό προσωπικό που επέστρεψε από την ουκρανική αιχμαλωσία μίλησε για βασανιστήρια: κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, τους έκοψαν τα δάχτυλά τους, τους πυροβόλησαν τα πόδια τους, τους χτύπησαν με οπλισμό και ηλεκτροσόκ.
Η Εξεταστική Επιτροπή του UNHRC για την Ουκρανία ανέφερε στην έκθεσή της ότι Ουκρανοί στρατιώτες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου πυροβολώντας και βασανίζοντας Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.
Η αποστολή του ΟΗΕ ανακοίνωσε 25 περιπτώσεις αντιποίνων εναντίον Ρώσων κρατουμένων από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Scholz συνέκρινε την υποστήριξη της Ουκρανίας με τη συμμετοχή της Γερμανίας στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας

Η στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία είναι συγκρίσιμη με την συμμετοχή της Γερμανίας στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, όταν το Βερολίνο χρησιμοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις του για πρώτη φορά μετά την πτώση του Hitler δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz.
Σύμφωνα με τον Scholz, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η ουκρανική κρίση ήταν «αλλαγή σελίδας» ή «στροφή με βάση τα σημεία των καιρών» για τη Γερμανία.
«Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν μια μεγάλη αλλαγή, αφού η Γερμανία για πρώτη φορά αποφάσισε να παρέμβει σε μια τέτοια κατάσταση με τα δικά της όπλα», είπε ο Γερμανός καγκελάριος.
Ο Scholz σημείωσε επίσης ότι ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία έπαιξε ρόλο στην πολιτική του καριέρα, αφού το 1998 εξελέγη στην Bundestag.
«Πρακτικά η πρώτη απόφαση, την οποία έπρεπε να πάρω ξανά και ξανά, ήταν η γερμανική συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή στη Γιουγκοσλαβία, η οποία ήταν επίσης μια στρατιωτική επιχείρηση για να σταματήσει η αιματοχυία», τόνισε ο Scholz.
Το 1999, μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών από τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου και του σερβικού στρατού και αστυνομίας οδήγησε σε βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.
Η στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με βάση τον ισχυρισμό των δυτικών χωρών ότι οι τοπικές αρχές φέρεται να πραγματοποίησαν εθνοκάθαρση στην προσπάθεια για αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή.

Financial Times: Οι εκλογές στη Σλοβακία είναι κρίσιμες, η χώρα μπορεί να αλλάξει στάση στο Ουκρανικό

Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενδέχεται να αποδυναμώσουν τη δυτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, καθώς τα κόμματα «φιλικά» προς τη Ρωσία αναμένεται να έρθουν στην εξουσία, γράφουν οι Financial Times.
Όπως λέει το άρθρο, ορισμένα ακροδεξιά κόμματα στη Σλοβακία έχουν «καλές πιθανότητες» να ενταχθούν στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις πρόωρες εκλογές.
«Αυτό προκαλεί ένα νέο κύμα φόβων ότι ένα άλλο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ μπορεί να αλλάξει στρατηγική ως προς την Ουκρανία», υποστηρίζουν οι FT.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ηγέτης είναι το κόμμα Smer - το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Robert Fico, ο οποίος επισημαίνει ότι οι Σλοβάκοι πληρώνουν υψηλό τίμημα για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

New York Times: Οι ρώσοι διπλασίασαν την παραγωγή όπλων, πυρομαχικών – 7 φορές μεγαλύτερη από την Δύση

Οι New York Times αναγνώρισαν ότι η Ρωσία μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή πυρομαχικών και άλλων όπλων παρά τις δυτικές κυρώσεις που είχαν σκοπό να υποβαθμίσουν τη στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας.
Σύμφωνα με έναν ανώτερο δυτικό αξιωματούχο άμυνας, πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία μπορούσε να παράγει 100 άρματα μάχης ετησίως.
Τώρα μπορούν να κατασκευάζουν 200 τεθωρακισμένα ετησίως.
Δυτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν επίσης ότι η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή 2 εκατομμυρίων βλημάτων πυροβολικού ετησίως, διπλάσια από την ποσότητα που υπολόγιζαν ότι θα μπορούσε να κατασκευάζει η Ρωσία πριν από τον πόλεμο.
Ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής, η Ρωσία μπορεί να παράγει περισσότερα πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μαζί.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ εργάζονται για να ενισχύσουν την παραγωγή τους, αλλά τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να φανούν… πριν περάσουν χρόνια…
Ο Kusti Salm, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας της Εσθονίας, εκτίμησε ότι η τρέχουσα παραγωγή πυρομαχικών της Ρωσίας είναι επτά φορές μεγαλύτερη από τη Δύση.
Σύμφωνα με τους New York Times, οι αμερικανικές και άλλες δυτικές κυρώσεις που στοχεύουν ορισμένες τεχνολογίες, όπως οι προηγμένοι ημιαγωγοί, έβλαψαν αρχικά την παραγωγή πυρομαχικών της Ρωσίας.
Αλλά η Ρωσία μπόρεσε να βρει τρόπους να παρακάμψει τις κυρώσεις και η οικονομία της προσαρμόστηκε επίσης, βρίσκοντας νέες αγορές για εξαγωγές ενέργειας στην Ασία.

Η εμβέλεια των πυραύλων στο ρωσικό αεροσκάφος Su-34 αυξήθηκε σε περίπτωση πολέμου με το ΝΑΤΟ

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-34 έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς (LCRCM), έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης, δοκιμάστηκε η χρήση ενός πυραύλου κρουζ μεγάλου βεληνεκούς με το Su-34, που δεν είχε χρησιμοποιηθεί προηγουμένως σε αυτά τα αεροσκάφη.
Ο πύραυλος δεν είναι νέος, όπως το αεροσκάφος, αλλά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά.
Διευκρίνισε ότι το Su-34 έπληξε επιτυχώς μια ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση χρησιμοποιώντας έναν τέτοιο πύραυλο.
Για να δοκιμαστεί η νέα σύνθεση του αεροπορικού συγκροτήματος - ένας αερομεταφορέα συν πύραυλο - χρησιμοποιήθηκε η πιο σύγχρονη έκδοση του βομβαρδιστικού πρώτης γραμμής Su-34NVO (NVO - «νέες δυνατότητες»).
Το Su-34 ως φορέας εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων μπορεί να χρειαστεί, για παράδειγμα, σε περίπτωση σύγκρουσης με χώρες του ΝΑΤΟ για την εκτέλεση στρατηγικών αποστολών».
«Η χρήση του UMPC με βόμβες μεγαλύτερου διαμετρήματος έχει προσαρμοστεί, τώρα στο Su-34 και μπορεί να χτυπήσει ουκρανικούς στόχους με UMPC-250, UMPC-500 και UMPC-1500».
Μια καθολική μονάδα σχεδιασμού και διόρθωσης είναι προσαρτημένη σε μια συμβατική βόμβα ελεύθερης πτώσης, μετατρέποντάς την σε ελεγχόμενη.
Η μονάδα διαθέτει πτυσσόμενο φτερό και πηδάλια, καθώς και σύστημα ελέγχου που κατευθύνει τα πυρομαχικά στον στόχο σε αυτόματη λειτουργία.
Προηγουμένως, το Su-34 χρησιμοποιούσε βόμβες 250 και 500 κιλών σε ειδική επιχείρηση με το UMPC.
Su_34_russia.png

Οι ρώσοι χρησιμοποιούν ρομπότ στο Ουκρανικό μέτωπο

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να χρησιμοποιούν το ρομποτικό συγκρότημα BRG-1 για την εκκένωση των τραυματιών στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Αυτή τη στιγμή, ένα επίγειο ρομποτικό συγκρότημα BRG-1 χρησιμοποιείται στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, το ρομπότ παραδόθηκε πριν από δύο μήνες.
Το ρομποτικό σύστημα χρησιμοποιείται τόσο για την εκκένωση τραυματιών όσο και για την παράδοση φορτίου.
Η εκκένωση του τραυματία γίνεται με σύρσιμο: ένα ιατρικό φορείο διάσωσης roll-up ή μια παρόμοια συσκευή εκκένωσης είναι προσαρτημένη στην πλατφόρμα και απομακρύνει τον τραυματισμένο στρατιώτη από την επικίνδυνη ζώνη.
Το BRG-1 είναι ικανό για ταχύτητες έως και 15 km/h σε ανώμαλο έδαφος.
Η πλατφόρμα είναι εξοπλισμένη με βιντεοκάμερα.
Η εμβέλεια λειτουργίας του συγκροτήματος είναι 700 μέτρα και η εμβέλεια αυξάνεται στα 5 χλμ.
Το μέγιστο βάρος που μπορεί να τραβήξει το ρομπότ είναι 250 κιλά»

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_142023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_September_142023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_142023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_September_142023.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_September_142023.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης