Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος πρώην υπουργός Εμπορίου που αναλαμβάνει την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος πρώην υπουργός Εμπορίου που αναλαμβάνει την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας
Ο Biden διευκρίνισε ότι η Pritzker θα κινητοποιήσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και θα διαμορφώσει τις προτεραιότητες των δωρητών/χορηγών
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden διόρισε την πρώην υπουργό Εμπορίου και δισεκατομμυριούχο Penny Pritzker ως τη νέα ειδική εκπρόσωπο για την οικονομική ανάκαμψη της Ουκρανίας.
Ειδικότερα, ο Biden διευκρίνισε ότι η Pritzker θα κινητοποιήσει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, θα διαμορφώσει τις προτεραιότητες των χορηγών και θα εργαστεί για να ανοίξει τις εξαγωγικές αγορές και τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν από τις βίαιες επιθέσεις και την καταστροφή της Ρωσίας.
«Καθώς κάνουμε αυτό το επόμενο βήμα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να σφυρηλατήσει ένα ισχυρότερο μέλλον, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί την ελευθερία της σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antoni Blinken τόνισε ότι η Pritzker θα συνεργαστεί επίσης στενά με το Κίεβο για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την κινητοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων.

Ποιά είναι η Penny Pritzker

Η Penny Sue Pritzker ήταν υπουργός Εμπορίου υπό τη διοίκηση Obama.
Υπερψηφίστηκε από τη Γερουσία στις 25 Ιουνίου 2013, με ψήφους 97-1. Η μόνη αρνητική ψήφος ήταν του Γερουσιαστή του Vermont Bernie Sanders.
Ο Pritzker διηύθυνε στο παρελθόν μια επενδυτική εταιρεία και έναν όμιλο ακινήτων στο Σικάγο του Ιλινόις.
Ο θείος της ίδρυσε την αλυσίδα Hyatt Hotel, την οποία ο πατέρας της διηύθυνε για 10 χρόνια ως πρόεδρος της εταιρείας.
Η Pritzker διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Hyatt πριν γίνει γραμματέας εμπορίου.

Η καριέρα της

-2013-2017: Η.Π.Α. Γραμματέας Εμπορίου
-2012: Ίδρυσε την PSP Capital Partners
-2010: Συνιδρυτής της Artemis Real Estate Partners
-1998: Συνίδρυσε το The Parking Spot
-1991-1994: Πρόεδρος Superior Bank
-1991: Ίδρυσε την Pritzker Realty Group
-1987: Ίδρυσε το Classic Residence από τη Hyatt
-1984: Κέρδισε MBA και J.D. από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
-1981: Αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Χάρβαρντ

Ο ρόλος της BlackRock στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης επενδυτικής εταιρείας BlackRock στον κόσμο, L. Fink, είχαν στο παρελθόν συζητήσει τον συντονισμό πιθανών επενδυτών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, τότε, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές συμφωνίες μεταξύ του Zelensky και του Fink, η ομάδα BlackRock εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες παρέχοντας συμβουλές στην ουκρανική κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο συγκέντρωσης των κεφαλαίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Zelensky και BlackRock συμφώνησαν να επικεντρωθούν βραχυπρόθεσμα στον συντονισμό των προσπαθειών όλων των πιθανών επενδυτών για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, διοχετεύοντας επενδύσεις στους πιο σημαντικούς τομείς της ουκρανικής οικονομίας.
Το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την BlackRock για να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο παρεχόμενων συμβουλών με στόχο την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης