Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Άνοδος ως 10% για την Arm στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος ως 10% για την Arm στο ντεμπούτο της στον Nasdaq
Η Arm Holdings πούλησε περίπου 95,5 εκατομμύρια μετοχές.
Ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών Arm Holdings στον τεχνολογικό δείκτη της Wall Street Nasdaq, στην τιμή των 56,10 δολαρίων και με αποτίμηση στα 59,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια πολυαναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά.
Επισημαίνεται πως η Arm Holdings πούλησε περίπου 95,5 εκατομμύρια μετοχές.
Η Softbank, η οποία πήρε την εταιρεία το 2016, θα ελέγχει περίπου το 90% των μετοχών της.
Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία τιμολογήθηκε στο ανώτερο άκρο του αναμενόμενου εύρους της, στα 51 δολάρια ανά μετοχή, οπότε μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο η εταιρεία κέρδιζε ως 10%.
Η εταιρεία θα διαπραγματεύεται με την ένδειξη «Arm».
Πάντως, στην τρέχουσα αποτίμηση, η τεχνολογική εταιρεία, με όρους PE, τυγχάνει διαπραγμάτευσης 108 φορές τα κέρδη, αλλά χωρίς την πρόβλεψη ανάπτυξης 170% της Nvidia για το τρέχον τρίμηνο.
Σε μια παρουσίαση στους επενδυτές, η Arm είπε ότι αναμένει ότι η αγορά των τσιπ θα αξίζει περίπου 250 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.
Τα έσοδα της Arm κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο υποχώρησαν λιγότερο από 1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2,68 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι σημαντικοί πελάτες της Arm, συμπεριλαμβανομένων των Apple, Google, Samsung και TSMC, αναμένεται να αγοράσουν μετοχές, κάτι το οποίο αποτελεί απόδειξη της επιρροής της στην παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης