Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελληνίδα η 32χρονη που πέθανε σε πεντάστερο εστιατόριο: Έπαθε αλλαντίαση από τις σαρδέλες στη Γαλλία

Ελληνίδα η 32χρονη που πέθανε σε πεντάστερο εστιατόριο: Έπαθε αλλαντίαση από τις σαρδέλες στη Γαλλία
Επίσημη αιτία του θανάτου της είναι η αλλαντίαση - μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος
Τραγική κατάληξη είχε το γεύμα για μια 32χρονη Ελληνίδα στο γνωστό εστιατόριο «Tchin Tchin wine bar» του Μπορντό στη Γαλλία.
Σύμφωνα με τις γαλλικές υγειονομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα κατέληξε λίγες ώρες μετά το γεύμα της, στο οποίο μάλιστα τη συνόδευαν ο σύζυγός της και ο πατέρας της.
Επίσημη αιτία του θανάτου της είναι η αλλαντίαση - μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.
Σημειώνεται πως ο σύζυγος και ο πατέρας της νοσηλεύονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο με τον σύζυγό της, μάλιστα, να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα φαίνεται να έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται επίσης.
Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε δέχονται αναπνευστική θεραπεία.
«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘Tchin Tchin wine bar’ στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν οι γαλλικές αρχές.

Πεντάστερο και φημισμένο το εστιατόριο που έστειλε στο νοσοκομείο 20 άτομα

Οι γονείς της 32χρονης Ελληνίδας μίλησαν στο Mega για την απίστευτη τραγωδία:
«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.
»Φάγανε θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης