Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από NASA: Παίρνουμε σοβαρά υπόψη τα UFO, έχουμε αξιόπιστες αναφορές – Υπάρχουν και ψάχνουμε να τα βρούμε…

Σοκ από NASA: Παίρνουμε σοβαρά υπόψη τα UFO, έχουμε αξιόπιστες αναφορές – Υπάρχουν και ψάχνουμε να τα βρούμε…
Σημαντικές ανακοινώσεις για τα UFO...
Ενημέρωση για τα ευρήματα έκθεσης για τα UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα, όπως αποκαλούνται, πραγματοποίησε η NASA.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του οργανισμού, Bill Nelson, ανέφερε ότι είναι καιρός να «μετατοπιστεί η συζήτηση από τους εντυπωσιασμούς στην επιστήμη».
«Όλοι μας διασκεδάζουμε με τον Indiana Jones στον Αμαζόνιο που βρίσκει το κρυστάλλινο κρανίο», είπε, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των ανθρώπων για τους εξωγήινους.
«Υπάρχουν πολλές θεωρίες...
Γι' αυτό μπήκαμε στην αρένα: να μπούμε σε αυτό από επιστημονική άποψη».
Η NASA ανακοίνωσε σήμερα ότι διόρισε τον πρώτο διευθυντή έρευνας για τα UFO, αφού μια ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή δήλωσε ότι θα πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ανίχνευσή τους.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης 33 σελίδων, η οποία περιείχε μια σειρά από συστάσεις που περιγράφουν πώς η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θα μπορούσε να προωθήσει την κατανόηση τέτοιων φαινομένων.
Σημειώνεται πως η πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων έχει γίνει πρωτοσέλιδο πολλές φορές φέτος στις ΗΠΑ, λόγω μιας εισήγησης στο Κογκρέσο για το θέμα νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.
Μεταξύ εκείνων που μίλησαν ήταν ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «μη ανθρώπινα βιολογικά προϊόντα» ανακτήθηκαν από σημεία συντριβής και συγκαλύφθηκαν.

Η απάντηση είναι «ναι»

«Εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης... προσθέτοντας πως τα UAP (όπως πλέον θα λέγονται τα UFO) έχουν «γοητεία» αλλά οι περισσότερες παρατηρήσεις δίνουν «περιορισμένα δεδομένα», γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Ο Nelson εξέφρασε, επισης, την πεποίθησή του ότι η NASA θα ανακαλύψει έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη στο σύμπαν, ενώ δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει άλλη ζωή εκεί έξω, δεδομένου του τεράστιου αριθμού αστεριών και γαλαξιών που υπάρχει στο σύμπαν.
«Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς για κατοικήσιμα αντικείμενα» λέει ο Nelson.
Προσθέτει ότι η NASA θα το κάνει αυτό «με διαφάνεια».
Ο Nelson είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα σχετικά με τη φύση του UAP», ενώ τόνισε την ανεξαρτησία της ομάδας που συγκρότησε η NASA και δήλωσε ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του τηλεσκοπίου James Webb, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2021, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη στο διάστημα.
Το αν αυτό σημαίνει ότι μας έχουν επισκεφθεί εξωγήινοι είναι ένα άλλο θέμα.
Ο Nelson υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι UAPs προέρχονται από το διάστημα – αλλά απλά δεν ξέρουμε τι είναι.
«Ξεκινάμε αυτό το εγχείρημα χωρίς προκαταλήψεις, αλλά κατανοώντας ότι βρισκόμαστε σε έναν κόσμο ανακάλυψης» λέει.

Η NASA έδωσε πληροφορίες

Η έκθεση της NASA έκανε μια σειρά από συστάσεις για το πώς η υπηρεσία θα προσεγγίσει το θέμα στο μέλλον.

Αυτές αναφέρουν:

• Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία παρατήρησης της Γης, όπως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, για να διερευνήσετε εάν υπάρχουν περιβαλλοντικές συνθήκες που σχετίζονται με τα UAP
• Αξιοποιήστε τους δορυφόρους της ιδιωτικής διαστημικής βιομηχανίας για να παρατηρείτε τα UAP, ώστε να βασιζόμαστε λιγότερο σε κοκκώδη πλάνα κάμερας
• Σκεφτείτε πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση μπορούν να αξιοποιηθούν για να βοηθήσουν στην ανίχνευση UAP και στη συλλογή περισσότερων δεδομένων
• Βελτιώστε τη συμμετοχή του κοινού, ίσως εξετάζοντας την ανάπτυξη μιας εφαρμογής smartphone για τη συλλογή εικόνων από παρατηρητές πολιτών
• Καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος συστήματος αναφοράς για εμπορικούς πιλότους

Ο κ. Nelson είπε ότι ο νεοδιορισθείς διευθυντής για την έρευνα UAP θα βοηθήσει τη NASA να εφαρμόσει τις συστάσεις.
Ωστόσο ανέφερε ότι το όνομα του διευθυντή δεν θα ανακοινωθεί για τη δική του ασφάλεια, αφού ο πρόεδρος της μελέτης David Spergel είπε ότι τα μέλη της συντακτικής ομάδας έχουν «παρενοχληθεί» από «αποκρουστικά και εχθρικά» άτομα στο Διαδίκτυο.
Ο κ. Spergel είπε ότι κατανοούσε το ενδιαφέρον του κοινού για το μυστήριο των UAP, αλλά τόνισε ότι τα περισσότερα ήταν αεροπλάνα, καιρικά φαινόμενα, drones ή μπαλόνια.
Ωστόσο, είπε ότι ελπίζει ότι η έκθεση θα συμβάλει στη μείωση του «στίγματος», καθώς οποιαδήποτε τέτοια αντικείμενα θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα για τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης