Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανοιχτοί σε προτάσεις για την Ουκρανία εφόσον ανταποκρίνονται στα συμφέροντά μας

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ανοιχτοί σε προτάσεις για την Ουκρανία εφόσον ανταποκρίνονται στα συμφέροντά μας
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης έκανε γνωστό πως ορισμένες χώρες του Παγκόσμιου Νότου έχουν ήδη στείλει στη Ρωσία εισηγήσεις για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Sergey Lavrov, η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν προτάσεις για μία διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία εφόσον φυσικά ανταποκρίνεται στο εθνικό συμφέρον της Μόσχας.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έκανε γνωστό πως ορισμένες χώρες του Παγκόσμιου Νότου έχουν ήδη στείλει στη Ρωσία τις εισηγήσεις τους για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία «προφανώς υποκινούμενες από ειλικρινή κίνητρα».
Σε αυτές τις προτάσεις, η Μόσχα απαντά πως «θα εξετάσει όλες τις σοβαρές προτάσεις για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία εάν ανταποκρίνονται στα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας».
Ειδικότερα σε ενημέρωση των συντακτών που παρέθεσε ο Sergey Lavrov μετά την συνάντηση με τον ομόλογό του από την Myanmar Than Swe έκανε σαφές πως πράγματι, «Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε οποιεσδήποτε σοβαρές προτάσεις που θα λάβουν υπόψη τις επιτόπιες πραγματικότητες και τα βασικά νόμιμα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε, επίσης, ότι η Μόσχα εκτιμά ιδιαίτερα τη «σταθμισμένη, ισορροπημένη, αντικειμενική θέση των φίλων της Μιανμάρ σε σχέση με όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης