Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση της Κίνας για στήριξη της ανάκαμψης: Μειώνει εκ νέου τον δείκτη αποθεματικών των τραπεζών

Νέα παρέμβαση της Κίνας για στήριξη της ανάκαμψης: Μειώνει εκ νέου τον δείκτη αποθεματικών των τραπεζών
H δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγωνίζεται να ανακάμψει μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα
Σε νέα μείωση του δείκτη αποθεματικών των τραπεζών προχωρά η Κίνα σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας.
Πιο αναλυτικά, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα (14/9/2023) ότι θα μειώσει το ποσό των μετρητών που πρέπει να διατηρούν οι τράπεζες ως αποθεματικά για δεύτερη φορά φέτος, προκειμένου να βοηθήσει να διατηρηθεί η ρευστότητα άφθονη και να στηρίξει την εκκολαπτόμενη οικονομική ανάκαμψη. Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δήλωσε ότι θα μειώσει τον συντελεστή υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR) για όλες τις τράπεζες, εκτός από εκείνες που έχουν εφαρμόσει συντελεστή αποθεματικών 5%, κατά 25 μονάδες βάσης από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Η κίνηση αυτή ήρθε αφού η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αγωνίζεται να ανακάμψει μετά την πανδημία του κορωνοϊού και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Για να στηρίξει την οικονομία, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων πολιτικής τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την τόνωση της ζήτησης κατοικιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης