Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ξεπουλάνε» ομόλογα προβληματικών εταιρειών οι JPMorgan και Bank of America – Βλέπουν την ωρολογιακή βόμβα να σκάει…

«Ξεπουλάνε» ομόλογα προβληματικών εταιρειών οι JPMorgan και Bank of America – Βλέπουν την ωρολογιακή βόμβα να σκάει…
Οι τράπεζες JPMorgan και Bank of America προσπαθούν να πουλήσουν προβληματικά ομόλογα και δάνεια μόχλευσης
Με τεράστιο discount προσπαθούν να «ξεφορτωθούν» ομόλογα προβληματικών εταιρειών οι τραπεζίτες της Wall Street, καθώς σπεύδουν να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους από στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν ένα ντόμινο κατάρρευσης.
Οι τράπεζες JPMorgan και Bank of America προσπαθούν να πουλήσουν προβληματικά ομόλογα και δάνεια μόχλευσης ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζουν την εξαγορά της Inmarsat Group Holdings από τη Viasat, αφού αναγκάστηκαν να χρηματοδοτήσουν τη συμφωνία όταν έκλεισε στα τέλη Μαΐου.
Τα 733 εκατομμύρια δολάρια των μη εξασφαλισμένων ομολόγων διατίθενται στην αγορά σε τιμή περίπου 70 σεντς για το δολάριο, ανεβάζοντας την απόδοση του all-in σε περίπου 14%.

Προσπάθειες εκκαθάρισης

Οι τράπεζες προσπαθούν να διαχειριστούν χρέος περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο αργά ή γρήγορα θα καταστεί προβληματικό.
Μετά από μήνες πώλησης του λεγόμενου χρέους σε εφάπαξ συναλλαγές καθώς βελτιώθηκαν οι όροι πίστωσης, οι τραπεζίτες παίρνουν επιτέλους προσφορές και βλέπουν τώρα ως την καλύτερη στιγμή για να προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε συμφωνίες — ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να καταναλώνουν προμήθειες ή στη χειρότερη, εγγράφοντας απώλειες.
Τα ανεξόφλητα ομόλογα της Viasat που λήγουν το 2028 διαπραγματεύονται σε περίπου 75 σεντς στο δολάριο.
Μια νέα προσφορά με μεγαλύτερη διάρκεια θα πρέπει να αποζημιώσει τους επενδυτές, σύμφωνα με τον John McClain, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Brandywine Global Investment Management.
Επίσης πωλείται για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς ένα μοχλευμένο δάνειο 616,7 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει το 2030.
Μπορεί να πληρώσει 4,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το overnight Επιτόκιο Χρηματοδότησης και τιμή με έκπτωση από 95 σεντ έως 96 σεντς στο δολάριο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Η βελτίωση της ζήτησης για επικίνδυνο χρέος τις τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσε να βοηθήσει τους τραπεζίτες της Viasat να φτάσουν τις συμφωνίες στην τελική ευθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης