Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» Ταϊβάν με Musk: Ούτε είμαστε προς πώληση, ούτε μέρος της Κίνας

«Πόλεμος» Ταϊβάν με Musk: Ούτε είμαστε προς πώληση, ούτε μέρος της Κίνας
Η Ταϊβάν απάντησε σε ένα σχόλιο του Elon Musk κατά τη διάρκεια της Συνόδου All In, όπου και επεσήμανε ότι η Ταϊβάν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τις Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Η Ταϊβάν «δεν είναι προς πώληση» και ούτε αποτελεί μέρος της Κίνας, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν, σε μια επίπληξη προς τον Elon Musk που αποκάλεσε το νησί «αναπόσπαστο μέρος της Κίνας».
«Ακούστε, η Ταϊβάν δεν είναι μέρος της Κίνας και σίγουρα δεν είναι προς πώληση!» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, Joseph Wu, αργά την Τετάρτη στο X.

Το μήνυμα ήταν απάντηση σε ένα σχόλιο που έκανε ο Musk κατά τη διάρκεια του All-In Summit, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λος Άντζελες.
«Νομίζω ότι καταλαβαίνω καλά την Κίνα. Έχω πάει εκεί πολλές φορές και έχω συναντηθεί με ανώτερες ηγεσίες σε πολλά επίπεδα... εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Musk. «Νομίζω ότι έχω μια αρκετά καλή κατανόηση της Κίνας ως ξένος».
Η Ταϊβάν κυβερνάται ανεξάρτητα από την Κίνα από τότε που το νησί αποσπάστηκε από την ηπειρωτική χώρα σε έναν εμφύλιο πόλεμο το 1949. Το Πεκίνο εξακολουθεί να θεωρεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς του που πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, με τη βία, αν χρειαστεί.
Ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της X, της SpaceX, καθώς και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, συνέχισε λέγοντας ότι η πολιτική Κίνας «ήταν να επανενώσει την Ταϊβάν με την Κίνα. Από τη δική τους άποψη, ίσως είναι ανάλογη με τη Χαβάη ή κάτι τέτοιο, σαν ένα αναπόσπαστο μέρος της Κίνας που αυθαίρετα δεν είναι μέρος της Κίνας».
Ο Wu, στο tweet του, πρόσθεσε ότι ελπίζει ο Musk να ζητήσει επίσης από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να επιτρέψει στους ανθρώπους του να έχουν πρόσβαση στο X, το οποίο επί του παρόντος είναι απαγορευμένο στην Κίνα.
«Ελπίζω ότι ο Elon Musk μπορεί επίσης να ζητήσει από το ΚΚΚ να ανοίξει το X στο λαό του. Ίσως πιστεύει ότι η απαγόρευσή του είναι μια καλή πολιτική, όπως το να απενεργοποιήσει το Starlink για να ματαιώσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας», ανέφερε ο Wu.
Τις πρώτες ημέρες του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο Musk φέρεται να είχε περιορίσει μια ουκρανική στρατιωτική επίθεση κατά της Ρωσίας περιορίζοντας την πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο Starlink της SpaceX. Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την Ουκρανία και τη γερουσιαστή Elizabeth Warren.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk τραβάει την οργή του αυτοδιοικούμενου νησιού.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο δισεκατομμυριούχος επέσυρε επίσης επιπλήξεις από την Ταϊβάν για την πρότασή του ότι οι εντάσεις μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν θα μπορούσαν να επιλυθούν εάν το Πεκίνο είχε κάποιο έλεγχο στην Ταϊβάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης