Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Η Ρωσία «μπλοκάρει» τους τελευταίους δύο μήνες τμήμα της βουλγαρικής ΑΟΖ

Βουλγαρία: Η Ρωσία «μπλοκάρει» τους τελευταίους δύο μήνες τμήμα της βουλγαρικής ΑΟΖ
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει στρατιωτικές ασκήσεις εντός της βουλγαρικής ΑΟΖ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου
Η Ρωσία μπλοκάρει τους τελευταίους δύο μήνες ένα μεγάλο τμήμα της βουλγαρικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA).
Όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει στρατιωτικές ασκήσεις εντός της βουλγαρικής ΑΟΖ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ασκήσεις που η Σόφια κρίνει ως ενέργειες πρόκλησης προς την ασφάλεια και τα οικονομικά της συμφέροντα.
Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας τόνισε πως η Σόφια εξετάζει ένα ευρύ φάσμα πιθανών ενεργειών -μεμονωμένα και μαζί με τους συμμάχους της - ως απάντηση στη «ρωσική πρόκληση». Αναφέρθηκε στην πρόθεση του πρωθυπουργού Νικολάι Ντένκοφ να επιταχύνει την απόκτηση παράκτιων αντιπυραυλικών συστημάτων κατά πλοίων.
Μιλώντας για πιθανή ανάπτυξη πολυεθνικής ομάδας μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία, ο Ταγκάρεφ τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2022 εγκρίθηκε ανάπτυξη ομάδων μάχης κατά μήκος της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας. Αυτές οι ομάδες μάχης στην πλήρη στελέχωσή τους αριθμούν περίπου 5.000 μέλη.
Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό, επί του παρόντος συζητείται η ανάπτυξη λιγότερου από το 50% αυτού του αριθμού στη Βουλγαρία και στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο ο αριθμός αυτός να αυξηθεί γρήγορα, ώστε η ομάδα μάχης να μπορεί να εκτελέσει τις αποτρεπτικές και αμυντικές της λειτουργίες. Η ομάδα μάχης θα μπορούσε να αριθμεί έως και 1.500 άτομα υπηρεσίας σε περίοδο ειρήνης.
Δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για την τοποθεσία που θα αναπτυχθεί η ομάδα μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης