Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυνισμός ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για ειρήνη και Pax Americana στην Ουκρανία

Κυνισμός ΗΠΑ:  Δεν υπάρχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για ειρήνη και Pax Americana στην Ουκρανία
«Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby απαντώντας σε ερώτηση του Ria Novosti σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ακόμη επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία με τους δικούς τους όρους δήλωσε με απροκάλυπτο κυνισμό ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby.
«Είναι προφανές ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη στιγμή», είπε, απαντώντας σε ερώτηση του Ria Novosti σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός αξιωματούχος απαρίθμησε τις προϋποθέσεις για ειρήνη που ταιριάζουν στην Ουάσιγκτον.
Μεταξύ αυτών, ο Kirby ανέφερε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τον σεβασμό στην κυριαρχία της Ουκρανίας και την επιτυχία της τελευταίας στην ανάκτηση χαμένων εδαφών.
Νωρίτερα την Τετάρτη (13/9/2023), το περιοδικό Foreign Affairs δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη των αρχών του Κιέβου.

Blinken: Το τέλος της μεταψυχροπολεμικής παγκόσμιας τάξης

Ο αυξανόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα σηματοδοτεί το τέλος της μεταψυχροπολεμικής παγκόσμιας τάξης, αναγνώρισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, μιλώντας στη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.
«Αυτό που βιώνουμε τώρα είναι κάτι περισσότερο από μια δοκιμασία της μεταψυχροπολεμικής τάξης.
Είναι το τέλος της», σημείωσε.
«Δεκαετίες σχετικής γεωπολιτικής σταθερότητας έχουν δώσει τη θέση τους σε έναν εντεινόμενο ανταγωνισμό με εξουσιαστικές, ρεβιζιονιστικές δυνάμεις», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Blinken υποστήριξε ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία είναι «η πιο άμεση, η πιο οξεία απειλή για τη διεθνή τάξη.
Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θέτει τη σημαντικότερη μακροπρόθεσμη πρόκληση, επειδή όχι μόνο φιλοδοξεί να αναδιαμορφώσει τη διεθνή τάξη, αλλά έχει όλο και περισσότερο την οικονομική, τη διπλωματική, τη στρατιωτική και την τεχνολογική δύναμη για να το κάνει αυτό», υπογράμμισε.
«Το Πεκίνο και η Μόσχα συνεργάζονται για να κάνουν τον κόσμο ασφαλέστερο για τις απολυταρχίες», υποστήριξε ο Blinken.
Έτσι, είπε ο Blinken, ο κόσμος βιώνει μια κομβική στιγμή: μια εποχή τελειώνει και μια άλλη ξεκινά.
Εκτίμησε ότι η απόφαση που θα ληφθεί τώρα θα διαμορφώσει το μέλλον για δεκαετίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης