Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ): Αργεί πολύ η ώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας

Guterres (ΟΗΕ): Αργεί πολύ η ώρα για ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
«Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να είμαι σε θέση να μεσολαβήσω για να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά νομίζω ότι απέχουμε πολύ από αυτό για να είναι εφικτό»,δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres δήλωσε ότι ευχαρίστως θα ενεργούσε ως μεσολαβητής για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά πιστεύει ότι αυτή η στιγμή δεν θα έρθει σύντομα.
«Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να είμαι σε θέση να μεσολαβήσω για να γίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά νομίζω ότι απέχουμε πολύ από αυτό για να είναι εφικτό», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Guterres πρόσθεσε ότι η ειρηνευτική διευθέτηση πρέπει να βασίζεται στον Χάρτη του ΟΗΕ και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει την ετοιμότητά της να έχει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για τη διευθέτηση της σύγκρουσης.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σημείωσε ότι τα κύρια εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία είναι το νομικά δεσμευτικό διάταγμα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky που απαγορεύει τις συνομιλίες με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin, καθώς και οι ουκρανικές πρωτοβουλίες που «αποδεικνύουν την πλήρη απόσπαση του Κιέβου από τη σύγχρονη πραγματικότητα. συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τις νέες περιοχές της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης