Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Hersh: Τρομοκράτες στη Συρία έχουν χημικό οπλοστάσιο με αέριο σαρίν από το 2013 – Προβοκάτσια κατά Assad;

Αποκάλυψη Hersh: Τρομοκράτες στη Συρία έχουν χημικό οπλοστάσιο με αέριο σαρίν από το 2013 – Προβοκάτσια κατά Assad;
Ο Hersh πιστεύει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές πληροφορίες για τις ενέργειες των τρομοκρατών
Η τρομοκρατική οργάνωση Jabhat al-Nusra έχει τις δυνατότητες να κατασκευάσει χημικά όπλα από το 2013 αποκαλύπτει ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος με Pulitzer Seymour Hersh επικαλούμενος στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Ο πυρήνας παραγωγής σαρίν που σχετίζεται με το Μέτωπο al-Nusrah είναι το πιο προηγμένο σχέδιο δημιουργίας του επικίνδυνου αερίου από την ανάλογη προσπάθεια της Αλ Κάιντα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου», ανέφερε σε άρθρο του στο Substack.
«Οι συλλήψεις στο Ιράκ και την Τουρκία έχουν διαταράξει τις λειτουργίες του πυρήνα, ωστόσο εκτιμούμε ότι η πρόθεση για παραγωγή προηγμένου χημικού όπλου (CW) παραμένει», επισημαίνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.
Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες για την κατασκευή χημικών όπλων, αλλά δεν αποκάλυψε εάν οι τρομοκράτες πέτυχαν τον στόχο τους.
Ο Hersh πιστεύει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να κρύψουν τις πραγματικές πληροφορίες για τις ενέργειες των τρομοκρατών.
Παράλληλα, παρέθεσε την αλληλογραφία του με την υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου, η οποία αρνείται την ύπαρξη τέτοιου ρεπορτάζ.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν Σύρους αξιωματούχους ότι οργάνωσαν τη χημική επίθεση το 2013 εναντίον του προαστίου της Ανατολικής Γούτα της Δαμασκού που ελέγχεται από την αντιπολίτευση.
Ο Hersh επιμένει ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός ότι οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να είχαν παρόμοιες δυνατότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης