Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην κόψη του ξυραφιού – Ρωσία: Άμεσα και συντριπτικά αντίποινα, εάν οι ΗΠΑ δώσουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία

Στην κόψη του ξυραφιού – Ρωσία: Άμεσα και συντριπτικά αντίποινα, εάν οι ΗΠΑ δώσουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία
«Η αποδυναμωμένη δυτική πολεμική μηχανή δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την επιτυχία του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης», δηλώνει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα
Η απάντηση της Ρωσίας στις πιθανές παραδόσεις των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία δεν θα αργήσει να έρθει, δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να παράσχει στις μαριονέτες της πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, καθώς και UAV πολλαπλών χρήσεων MQ-1C Grey Eagle και MQ-9 Reaper.
Προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν τα κατάλληλα αντίποινα.
Γνωρίζετε καλά ότι η αποδυναμωμένη δυτική πολεμική μηχανή δεν θα μπορέσει να αποτρέψει την επιτυχία του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης», είπε στην 1054η σύνοδο ολομέλειας του Φόρουμ του ΟΑΣΕ για τη Συνεργασία για την Ασφάλεια.
Ο Gavrilov σημείωσε επίσης ότι οι «μανιακές προσπάθειες» ορισμένων δυτικών χωρών μελών του ΟΑΣΕ να απομονώσουν τη Ρωσία «είναι μάταιες και θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους».

Πύραυλοι ATACMS


Πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα μπορούν να εκτοξευθούν από HIMARS.
Το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον πυραύλους ATACMS.
Το Reuters ανέφερε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στην έγκριση της παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ή GMLRS με κεφαλές διασποράς στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν το ATACMS στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης