Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις μείωσαν τις εξαγωγές από τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη

Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις μείωσαν τις εξαγωγές από τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία
Οι εξαγωγικές δυνατότητες των ουκρανικών λιμανιών στον ποταμό Δούναβη έχει μειωθεί κατά σχεδόν μισό εκατομμύρια τόνους σιτηρών το μήνα λόγω των ρωσικών επιθέσεων, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Oleksandr Kubrakov.
«Αυτή η εξέλιξη εγείρει κινδύνους για ελλείψεις τροφίμων σε χώρες που εξαρτώνται από τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα», τόνισε ο Ουκρανός αντιπρόεδρος.
Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις στα λιμάνια Ismail και Reni νωρίτερα την Τετάρτη (13/9/2023) στην τελευταία από μια σειρά ρωσικών βομβαρδισμών σε ουκρανικά λιμάνια και υποδομές σιτηρών.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους στα λιμάνια της νότιας Ουκρανίας μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία που επέτρεπε από τον Ιούλιο του 2022 ως τον Ιούλιο του 2023 την ασφαλή εξαγωγή των σιτηρών της μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης