Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Claudia Buch διάδοχος του Andrea Enria ως επικεφαλής του SSM

H Claudia Buch διάδοχος του Andrea Enria ως επικεφαλής του SSM
Η ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε με μυστική ψηφοφορία...
Την Claudia Buch προορίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη θέση της προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου (του εποπτικού βραχίονα του SSM) μετά την ολοκλήρωση της θητείας τού Andrea Enria.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΚΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο πρότεινε σήμερα την Buch αντιπρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας- Deutsche Bundesbank, για τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, με 5ετή θητεία, μετά από διαβούλευση με το Εποπτικό Συμβούλιο.
Τον Ιούλιο του 2023 πραγματοποιήθηκαν άτυπες ακροάσεις των δύο προεπιλεγμένων υποψηφίων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οι απόψεις των συντονιστών ECON κοινοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο έγινε με μυστική ψηφοφορία και η πλειοψηφία ψηφίστηκε υπέρ της Claudia Buch.
Η ΕΚΤ ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής ECON, και την πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), για τον διορισμό της.
Η ECON θα προσκαλέσει την Claudia Buch σε δημόσια ακρόαση. Εάν ο διορισμός εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μπουχ θα διαδεχθεί τον Andrea Enria στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2024.
O εποπτικός φορέας που δημιουργήθηκε το 2014 με στόχο την εποπτεία των τραπεζών του ευρωπαϊκού μπλοκ εποπτεύει τις 110 μεγαλύτερες και συστημικά σημαντικές τράπεζες του μπλοκ.
Υποψήφια για την ίδια θέση ήταν η Ισπανίδα Margarita Delgado.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης