Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άτρωτη ασπίδα προστασίας - Το ρωσικό… «μαύρο σύννεφο» που τυφλώνει τους ουκρανικούς πυραύλους

Άτρωτη ασπίδα προστασίας - Το ρωσικό… «μαύρο σύννεφο» που τυφλώνει τους ουκρανικούς πυραύλους
Σωτήριο προπέτασμα καπνού για τις ρωσικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί εντείνουν τις πυραυλικές επιθέσεις και ο ρωσικός στρατός για να τις αντιμετωπίσει ανέπτυξε την τελευταίου τύπου χειροβομβίδα καπνού RDG-U, η οποία θωρακίζει τα στρατεύματα και τις προμήθειες από πλήγματα υψηλής ακρίβειας.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, «η προμήθεια της χειροβομβίδας καπνού RDG-U στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχει ήδη αρχίσει».
Ο ρωσικός κρατικός κατασκευαστής όπλων Rostec ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2023 ότι η χειροβομβίδα παρέχει καμουφλάζ στο προσωπικό και τον εξοπλισμό από πυραύλους με κατευθυνόμενες υπέρυθρες ακτίνες και όπλα υψηλής ακρίβειας με συστήματα στόχευσης θερμικής απεικόνισης.
Ο Anton Semenyako γενικός διευθυντής του Central Research Institute of Precision Engineering, της εταιρείας που ανέπτυξε τη χειροβομβίδα, δήλωσε ότι η RDG-U επιτρέπει στους μαχητές να διαθέτουν προπέτασμα καπνού χωρίς τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού ή τεχνογνωσίας σε ακτινοβολία, χημικά, ή βιολογική προστασία.

Ασπίδα


Το RDG-U χρησιμοποιεί μια συνδυασμένη αρχή λειτουργίας, σύμφωνα με την οποία το συστατικό που σχηματίζει καπνό, από τη μία πλευρά, παράγει μία «κουρτίνα» αέρα που είναι στιγμιαία.
Από την άλλη πλευρά, η χειροβομβίδα διαθέτει ένα εξάρτημα καπνού που επιτρέπει στην «κουρτίνα» να τροφοδοτείται με καύσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η χειροβομβίδα εξακολουθεί να είναι αποτελεσματική και σε θερμοκρασίες από – 50 έως +55 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον λογαριασμό της Rostec, το προπέτασμα καπνού είναι αδιαφανές στην ορατή ζώνη καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, όπως και στη φάση των υπέρυθρων.
Περιέχει ένα μείγμα με βάση το φώσφορο που παράγει καπνό.
rdg.jpg
Το «μαύρο σύννεφο» ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Η RDG-U έχει μήκος 200 χιλιοστά, βάρος 700 γραμμάρια και διάμετρο περιβλήματος 54 χιλιοστά.
Ωστόσο, δεν έχει εκρηκτική γόμωση και, ως εκ τούτου, δεν έχει κομμάτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές, καθιστώντας το χρήσιμο μόνο για άμυνα.
Το περίβλημα της χειροβομβίδας, κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής και ανθεκτικό συνθετικό υλικό, εγγυάται ασφάλεια κατά τη χρήση, την αποθήκευση και τη μεταφορά.
Έχει αυξημένη διάρκεια απόκρυψης λόγω της συνεχούς τροφοδοσίας αερολύματος από σφαιρίδια που εκπέμπουν καπνό, αυξημένη πυκνότητα οθόνης καπνού από την ταχεία εξάπλωση πολλών πυροστοιχείων που καίγονται και βραχυπρόθεσμη απόκρυψη από την υπέρυθρη ανίχνευση όπλων υψηλής.
Το αμυντικό αυτό όπλο έχει πρόσθετη αξία, καθώς έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Ρωσία αντιμετωπίζει ουκρανικές επιθέσεις UAV, πυροβολικού και πυραύλων.
Η Ουκρανία έχει χρησιμοποιήσει ορισμένους σύγχρονους πυραύλους και ρουκέτες ακριβείας που έχει λάβει από το ΝΑΤΟ.
Αυτά τα πυρομαχικά έχουν χρησιμοποιηθεί για να χτυπήσουν τοποθεσίες στα βάθη της Ρωσίας, εκτός από τις γραμμές του μετώπου.
Πύραυλοι όπως οι Storm Shadow ή οι SCALP-EG στο οπλοστάσιο του Κιέβου έχουν ακρίβεια που έχουν χρησιμοποιήσει οι ουκρανικές δυνάμεις για να χτυπήσουν στόχους υψηλών προδιαγραφών όπως η Γέφυρα της Κριμαίας λόγω του μεγάλου βεληνεκούς, της χαμηλής παρατηρησιμότητας και της ακριβείας τους.

Πιο δύσκολο για τους Ουκρανούς να αναζητήσουν τον στόχο


Επιπλέον, οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις γίνονται όλο και περισσότερο στόχος ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), με αποτέλεσμα την απώλεια εξελιγμένου εξοπλισμού.
Για παράδειγμα, μια επίθεση με drone στην αεροπορική βάση Pskov στη Ρωσία, που αποδίδεται στο Κίεβο, κατέστρεψε τουλάχιστον τέσσερα ρωσικά στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη.
Παρόμοια πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πολλές τοποθεσίες στη δυτική και κεντρική Ρωσία.
Η RDG-U, με λίγα λόγια, θα επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματα να προστατευθούν καθιστώντας πιο δύσκολο για τα ουκρανικά όπλα να αναζητήσουν τον στόχο λόγω του καπνού και του παρεπόμενου καμουφλάζ.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς τεχνικές καμουφλάζ και δόλωμα για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Μόσχα εργάζεται συνεχώς για να προστατεύσει τις θέσεις της, έχει εξαπολύσει άλλη μια σειρά πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, προκαλώντας θύματα και πυροδοτώντας πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια του ΝΑΤΟ στο Κίεβο για την καταπολέμηση αυτών των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων.
Καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken επισκέφθηκε την Ουκρανία με περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέα αμερικανική χρηματοδότηση για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, ένας ρωσικός πύραυλος έπληττε μια υπαίθρια αγορά στην ανατολική Ουκρανία στις 6 Σεπτεμβρίου, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.
Η επίθεση που έκανε στην αγορά στην Kostiantynivka, μια πόλη στην περιοχή του Donetsk κοντά στην πρώτη γραμμή επισκίασε το τέταρτο ταξίδι του Blinken στην Ουκρανία. Ήταν ένας από τους πιο αιματηρούς βομβαρδισμούς στη σύγκρουση των 18 μηνών. Τουλάχιστον άλλα 32 άτομα τραυματίστηκαν.

Θα κλιμακωθούν οι ρωσικές επιθέσεις

Και ενώ οι δυτικοί σύμμαχοι εκφράζουν ανησυχίες για την αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσθετη ενίσχυση 175 εκατομμυρίων δολαρίων σε όπλα από τα αποθέματα του Πενταγώνου και περίπου άλλα 100 ως οικονομική βοήθεια για την αγορά όπλων και εξοπλισμού.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν αμφιλεγόμενες οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας. Η Ρωσία επέκρινε γρήγορα την απόφαση να οπλιστούν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams με βλήματα ικανά να διαπεράσουν την τυπική θωράκιση αρμάτων μάχης.
Δημιουργούνται από απεμπλουτισμένο ουράνιο, ένα υποπροϊόν του εμπλουτισμού ουρανίου που αφαιρεί τα περισσότερα από τα ραδιενεργά στοιχεία και είναι ύποπτο ότι προκαλεί μακροχρόνιες ασθένειες στους αμάχους.
Οι οργισμένες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απίθανο να υποχωρήσουν σύντομα.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης