Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματικός ο Shoigu (Ρώσος Υπ. Άμυνας) για την Ουκρανία: Δεν μας μένει καμία άλλη επιλογή, παρά η νίκη

Κατηγορηματικός ο Shoigu (Ρώσος Υπ. Άμυνας) για την Ουκρανία: Δεν μας μένει καμία άλλη επιλογή, παρά η νίκη
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu, δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του διατηρούν «ενεργό άμυνα» ενόψει της αντεπίθεσης της Ουκρανίας και ότι η Μόσχα δεν «έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει»
Η Ρωσία δεν έχει «άλλες επιλογές» παρά να κερδίσει στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα με νόημα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Sergei Shoigu.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε σήμερα (13/9) ότι οι δυνάμεις του διατηρούν «ενεργό άμυνα» ενόψει της αντεπίθεσης της Ουκρανίας και ότι η Μόσχα δεν «έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει».
Επιπλέον ο Shoigu τόνισε ότι η φθινοπωρινή εκστρατεία βρίσκεται τώρα εν εξελίξει και αναγνώρισε, σε σχόλια προς τον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης Rossiya-1, ότι η κατάσταση στο μέτωπο ήταν δύσκολη κατά τόπους.
Ο επικεφαλής της ρωσικής άμυνας επεσήμανε χαρακτηριστικά:
«Οι δυνάμεις διατηρούν ενεργό άμυνα στα απαραίτητα, ουσιαστικά μέτωπα. Σε κάποια σημεία τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, σε άλλα πιο απλά.
Μπορώ όμως να πω ότι τα παλικάρια και οι διοικητές μας αποδίδουν με σιγουριά, και με αξιοπιστία υπερασπίζονται αυτό που πρέπει να υπερασπιστούμε αυτή τη στιγμή – εκείνα τα μέρη, προφανώς, όπου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν.»
«Το κύριο καθήκον μας είναι να αποκρουστούν τα εχθρικά όπλα», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως η Ουκρανία εξαπέλυσε μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα να ανακαταλάβει περισσότερα από δώδεκα χωριά, αλλά δυσκολεύεται από τα τεράστια ναρκοπέδια και τις πολλαπλές γραμμές άμυνας που έχει συγκροτήσει η Μόσχα.
Καταλήγοντας, ερωτηθείς αν η Ρωσία θα κερδίσει αυτό τον πόλεμο, ο Shoigu απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο και στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα:
«Δεν έχουμε άλλες επιλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης